(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Španělské ptáčky z mletého masa-toprecpty.cz
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa slanina, 2 vařená vajíčka, 2 kys. okurky,2 párky, 2 cibule,plnotučná hořčice,sůl, pepř
Postup přípravy
Mleté maso osolit, opepřit a přidat trochu vody. Z masa udělám cca 4 placky a potom pokračuji jako u normálních ptáčků z plátků masa. Potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou.Položit špalíček špeku, nebo slaniny,kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku.Placku stočit a hodně umačkat.
Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky Obrátíme, aby se maso \"zatáhlo\". Podlijeme vodou a dusíme. Zahustit trochou vody, ve které rozmícháme lžíci hladké mouky a lžíci hořčice - plnotučné. me suroviny zbyli tak jsem je nakrájela do omáčky
Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky Obrátíme, aby se maso \"zatáhlo\". Podlijeme vodou a dusíme. Zahustit trochou vody, ve které rozmícháme lžíci hladké mouky a lžíci hořčice - plnotučné. me suroviny zbyli tak jsem je nakrájela do omáčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jjjjezura
(upraveno)
3. 4. 2015, 17:25
supr nápad
JarkaH
(upraveno)
3. 4. 2015, 0:19
tomu se říká pštrosí vejce, ne ? španěláky dělám z roštěnky
Brblalka
(upraveno)
3. 4. 2015, 8:59
@JarkaH
Nic ve zlém proti tomuto receptu, ale souhlas. I když do "pštrosích vajec" se zas dává jen to vejce, ale ptáčky to ve mne evokuje kvalitní hovězí maso, nikoliv cosi namletého..... Potom je samozřejmě i ta omáčka o něčem jiném....Tohle je takový "babicovský recept", nemáš roštěnku, dej tam mleté....
DanušaP
(upraveno)
3. 4. 2015, 20:02
@Brblalka
a vaše pomazánky, co mi zbylo a lednička dala, nejsou od babici?
Brblalka
(upraveno)
3. 4. 2015, 20:23
@DanušaP
No, povšimněte si ovšem mírného, ale podstatného rozdílu. Já je totiž nazývám pravými jmény a nezastírám, že je to něco jiného než je jako viz právě tento recept.
lenunada
(upraveno)
2. 4. 2015, 20:02
díky za typ, mleté máme rádi, dělám si vlastní a ptáčky také, to bude mít u nás úspěch
plamenek
(upraveno)
2. 4. 2015, 19:18
Recept výborný, jen ta barva omáčky by měla být trochu jiná.
Marci75
(upraveno)
3. 4. 2015, 20:18
@plamenek
je z mletého, nikdy nebude mít barvičku jako z dobrého hovězího