(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Sýrový nákyp
Potřebné ingredience
mléko, olej, hladká mouka, 40 dkg tvrdého sýra (eidam), 1 vejce, 20 dkg šunkového salámu nebo šunky
Postup přípravy
Na pánvičce si rozehřejeme olej, pak přidáme 3 lžíce hladké mouky až se nám udělá jíška. Poté přidáme mléko, tak dlouho, dokud to není husté jako krupicová kaše. Bešamel sundáme z plotny, necháme vystydnout. Vedle v míse si nastrouháme na hrubém struhadle tvrdý sýr a na nudličky nakrájíme šunkový salám (můžeme přidat třeba i uvařené kuřecí maso). Vše smícháme dohromady. Hmotu nalijeme do vymazaného pekáčku (plechu, zapékací misky). Pak ještě zalijeme vejcem a zapékáme při 150 C asi 20 minut. Podáváme s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lidulinda
(upraveno)
26. 9. 2006, 23:50
To vypadá mňamňově ... a nejen pro dětičky Díky za typ na zítřejší oběd
radkin
(upraveno)
24. 9. 2006, 11:11