(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Grissiny, tyčky, tyčinky
![Grissiny, tyčky, tyčinky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/150327/14/j157743.jpg)
Potřebné ingredience
175 ml vlažné vody, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička soli, 375 g hladké mouky (lze nahradit špaldovou apod.), droždí a posyp (mák, kmín, hrubozrnná sůl, sezam....)
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme kynuté těsto (lze samozřejmě i do domácí pekárny), které rozdělíme na 30-40 kousků (dle délky tyčinek) a jednotlivé tyčky uválíme na válu. Nebude každá stejná, ale alespoň přibližně, průměr cca 1 cm. Klademe na plech. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme tím, co máme rádi. Pečeme při 220 stupních do zezlátnutí, cca 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111005/09/b280652-1317798308.jpg)
evikuk1
(upraveno)
31. 3. 2015, 12:28
![(velikonoce16)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/150.gif)
![(velikonoce16)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/150.gif)
![(velikonoce16)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/150.gif)
![(velikonoce19)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/153.gif)
![(velikonoce20)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/154.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110226/18/b356311-1298741276.jpg)
koblizek63
(upraveno)
29. 3. 2015, 22:34
Zkusím na velikonoce k
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090309/10/b158295-1236590700.jpg)
Melechova
(upraveno)
31. 3. 2015, 10:24
@koblizek63
Super, pak dejte vědět, jak se povedly
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
kracmerka
(upraveno)
28. 3. 2015, 20:58
určitě vyzkouším... zeptám se dáváte celou kostku droždí....??? díky za radu Lucie
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090309/10/b158295-1236590700.jpg)
Melechova
(upraveno)
28. 3. 2015, 22:39
@kracmerka
Osobně zadělávám v domácí pekárně, stačí 1/2 sáčku sušeného, takže předpokládám, že bohatě bude stačit půlka kostky. Záleží taky na druhu mouky, zkoušela jsem i špaldovou mouku, část polohrubé atd. různě mixovat druhy, hladká je nejlepší, nejlépe se s těstem pracuje. V ostatních případech je těsto jakoby sušší, ale i to se dá zmáknout vodou
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)