(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Květáková polévka s rozmarýnovými krutony
Potřebné ingredience
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1.5 lžíce rozmarýnových lístků, 1 květák, 500 ml mléka, 500–600 ml kuřecího vývaru, 200 gramů asi den starého chleba, 80 ml smetany, sůl, pepř, 100 gramů sýru s modrou plísní.
Postup přípravy
Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
9. 2. 2016, 13:21
třeba to je dobré, ale z toho množství oleje bych se asi poblinkala
Markisa.z
(upraveno)
9. 2. 2016, 11:40
Skvělý nápad přidat do celkem nevýrazné květákovky nivu. Má to grády! Určitě budem dělat zase.