Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Domácí raženky

0.0
Domácí raženky

Potřebné ingredience

300 ml mléka 25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Těsto vypracujeme pomocí domácí pekárny.
Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.

Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.


My používáme vychytávku od Tescomy, která ušetří čas i nervy :-)

1. vykynuté těsto rozdělit a vytvarovat na bochánky
2. nechat cca 10 minut odpočinou
3. orazit raznici
4. dát na plech oraženým dolů
5. nechat kynout
6. těsně před pečením opatrně otočit oraženým nahoru
7. pomašlovat a případně posypat semínky, solí...
8. dát do trouby a upéct
9. po upečení sundat z plechu a nechat vychladnout

chládnutí upečených raženek

Hotovo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie