(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí smetánek
Potřebné ingredience
1/2 kg tučného tvarohu, cca 1/2 šlehačky, cukr dle chuti, 1 žloutek, sníh z 1 bílku
Postup přípravy
Ušlehala jsem si sníh s trochou cukru, dále ušleháme tvaroh, žloutek, smetanu a cukr (s vanilkou) a pak opatrně vmícháme sníh.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucie-Anna
(upraveno)
20. 3. 2015, 10:32
Dělám také, ale bohatě stačí i méně tučný tvaroh a vejce netřeba - stačí opravdu jen tvaroh + šlehačka + cukr dle chuti. Ale každý má asi trošku odlišný receptík...
evicela
(upraveno)
20. 3. 2015, 7:47
rozhodně bych děcku syrové vajíčko nedala, dobré to jistě bude, já dělám -jeden vanilkový puding uvařený, po vychladnutí zmixovat s plnotučným tvarohem a plnou lžící změklého másla, dle chuti cukr, džem nebo kakao (to předem rozmíchám v trošce horké vody na kašičku a teprve přidám do mixéru) kdo chce ještě řidší tak přidat trochu tekuté šlehačky
Lenora512
(upraveno)
19. 3. 2015, 23:57
Není tam zbytečné to vajíčko? Docela bych se to bála dát dětem ......... Dělám to podobně, ale bez vajíčka a s vanilkovým cukrem....a recept mám od mamky, která nám to dělala v dětství a ne od Ládi Hrušky
horizont
(upraveno)
4. 7. 2015, 21:53
@Lenora512
mám domácí vejce a děti jsou už starší, tak to neřeším, ale zatím to je nejchutnější varianta, kterou jsem zkoušela....
azulka
(upraveno)
20. 3. 2015, 9:16
@Lenora512
V dobách mé praxe v mlékárnách byl Smetánek,Pribináček,Lakrumáček ...a jak se všechny jmenovali.....jen tvaroh,smetana a vanilkový cukr. Jak je to dnes netuším.
zdenakucerova
(upraveno)
20. 3. 2015, 9:28
@azulka
výchozí suroviny budou asi stejné...jen k nim přihodí hrstičku éček