(recept
si oblíbilo 210 návštěvníků)
Pečená hlíva ústřičná

Potřebné ingredience
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
Postup přípravy
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zonoro
(upraveno)
18. 4. 2022, 17:10
Zkusili jsme a je to moc dobré
nahlásit
Myláček
(upraveno)
3. 5. 2019, 8:51
Moc velká dobrota
Děkuji za recept a už jsme ho rozšířili do rodiny Hezké Jaro Katka

nahlásit
Egreska
(upraveno)
2. 5. 2019, 9:24
Bolo to výborné..mali sme to na hriankach na večeru a ja aj na obed s bulgurom ...super

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 4. 2019, 23:25

nahlásit

aleša
(upraveno)
26. 5. 2017, 16:38
Něco úžasného



nahlásit

bakyka
(upraveno)
2. 3. 2018, 12:39
@aleša
hlívu jsem dělala už po třetí, peču pod pokličkou, ale nikdy ji nemám takovou krásně vypečenou jako na obrázku. Vždycky ji mám světlou, ale chtěla bych ji mít taky tak krásně"obzvlášť vypečenou". Kde dělám chybu



nahlásit

Kukloska
(upraveno)
29. 4. 2019, 15:07
@bakyka
Já jí dělala taky a neměla jsem taky jako na obrázku možna příště přidám ml. papriku. A pekla, jsem odkrytou

nahlásit

evicela
(upraveno)
2. 3. 2018, 13:47
@bakyka
no to je logické když pečete jen pod pokličkou. Já také peču zakryté ale na poslední fázi až už je hlíva či maso měkké ,odkryji a peču do zčervenání nezakryté

nahlásit

bakyka
(upraveno)
2. 3. 2018, 18:13
@evicela
ano, logické a tak jednoduché

nahlásit

usmev
(upraveno)
21. 5. 2017, 14:39
Naprosto vynikající!!

nahlásit

Nadys
(upraveno)
11. 10. 2016, 18:35


nahlásit

krišon
(upraveno)
5. 10. 2016, 18:54
Dnes k večeři - fantazie to byla



nahlásit

martinato
(upraveno)
19. 9. 2016, 21:02
dobrota


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
9. 7. 2016, 15:58






nahlásit

klekanda
(upraveno)
1. 6. 2016, 11:20
Děkuji za skvělý recept, byla vynikající


nahlásit
enestejša
(upraveno)
19. 7. 2015, 10:49
Vynikající.



nahlásit

tulipanka
(upraveno)
16. 6. 2015, 20:23
ukládám

nahlásit
74Martina
(upraveno)
16. 6. 2015, 18:29
Právě dlabu tu vaši neskutečnou mňaminu a musím říct,že je to famoooozní

nahlásit
LHL
(upraveno)
20. 5. 2015, 7:44
To jste mi dala - teď abych si pořídila pěstírnu hlívy
Naprosto úžasný recept, dobrota neskutečná - mňááám



nahlásit

mitt2
(upraveno)
25. 4. 2015, 21:19
Moc chválím Váš recept,dlouho jsem si tak nepochutnala.Díky za netradiční recept,přidávám k oblíbeným.

nahlásit

mumlina
(upraveno)
28. 4. 2015, 9:56
ještě mám dotázek, 2 palice česneku?? není to nějak moc? nemá tam být 2 stroužky?...........tak jsem urobila, palici jsem dala jen jednu, bylo to moc moc dobré, a smíchala jsem to s těstovinama- eňo ňuňo
nahlásit

Bzukova
(upraveno)
20. 4. 2015, 21:09
děkuji za skvělý recept, je to výborné

nahlásit
Martitina
(upraveno)
18. 4. 2015, 23:48
To je tak strašně dobrý, akorát jsem toho udělala málo
Fakt luxusní záležitost, příště to ještě celé ještě zkusím posypat sezamovým semínkem, takto u nás ve vegetce pečou tofu a také to nemá chybu, myslím, že by to bude hlívě mohlo slušet
Kdo nevyzkouší, udělá chybu





nahlásit

sketka
(upraveno)
13. 4. 2015, 21:10
dnes jsem dělala na večeři a naprostý luxus
ještě teď hodinu po večeři manžel o té dobrotě básní
děkuji za úžasný recept




nahlásit

avynka
(upraveno)
14. 4. 2015, 23:50
@sketka
Tak to mě moc těší
.



nahlásit