(recept
si oblíbilo 78 návštěvníků)
Šátečky - vynikající, nadýchané
Potřebné ingredience
těsto připravuji v domácí pekárně: 200 ml mléka, 1 vejce + 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru, citronová kůra nastrouhaná 1/2 ČL, špetka soli, 1 vanilinový cukr, 150 g másla - změklé, 30 g čerstvého droždí
Postup přípravy
-ve výše uvedeném pořadí dám suroviny do pekárny a pustím program těsto,
-šátečky jsem plnila tvarohovou nádivkou: 250 g tvarohu, 1 žloutek, 90 g cukru krupice, 50 g rozinek + 2 PL
rumu (rozinky do rumu namočíme)
-hotové šátečky potřeme vajíčkem
-pečeme 15-20 min na 180´C - dozlatova
-šátečky jsem plnila tvarohovou nádivkou: 250 g tvarohu, 1 žloutek, 90 g cukru krupice, 50 g rozinek + 2 PL
rumu (rozinky do rumu namočíme)
-hotové šátečky potřeme vajíčkem
-pečeme 15-20 min na 180´C - dozlatova
před pečením necháme ještě asi 10 min kynout
upečeno
pocukrovat a může se podávat
Z těsta jsem udělala 40 šátečků a jsou vynikající :-))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
TOTALSRANDA
(upraveno)
17. 4. 2016, 8:07
Prosím když nemám pec.papír jak mám péct?dekuji
Ninouš
(upraveno)
21. 4. 2015, 19:18
Recept mám uložen a ráda zkusím.
cacorkaaa
(upraveno)
12. 4. 2015, 1:02
Právě upečené a moc moc dobré Heli, děkuji za prima receptík Nahoru jsem ještě dala kapičku povidel a protože jsem měla zbytek drobenky, tak jsem ji tam šoupla Určitě nedělám naposledy.
golfka1
(upraveno)
2. 4. 2015, 20:29
Nemám domácí pekárnu - jak mám těsto zpracovat? Můžu klasicky? Rozšlehat vajíčka s cukrem, tukem, mlíko, droždí, mouka...nechat kynout nebo nemusím??
Helena3
(upraveno)
7. 4. 2015, 20:46
@golfka1
Radko, už níže jsem psala, že šátečky musí kynout Pokud dělám těsto ručně, tak dám do mísy nejprve sypké suroviny, pak kvásek a tekuté suroviny.
Vera N
(upraveno)
27. 3. 2015, 14:53
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 3. 2015, 18:34
(Petruše)
(upraveno)
24. 3. 2015, 16:59
Dnes jsem pekla a musím jen chválit . Chutnají všem. Děkuji
Ayra
(upraveno)
24. 3. 2015, 15:53
Taky jsem vyzkoušela a super Akorát budu muset zapracovat na své technice balení šátečků, skoro všechny se mi otevřely - ale ani to vlastně nijak zvlášť nevadilo, náplň zůstala i tak na místě a nevytekla.
vermilka
(upraveno)
23. 3. 2015, 5:10
Jsou moc dobré a opravdu měkké a vláčné i následující den , s těstem se velice dobře pracuje . Díky za bezva recept
petafialka
(upraveno)
19. 3. 2015, 17:10
hmmm, vypadají lákavě, tisknu recept a vyzkouším
jeani
(upraveno)
16. 3. 2015, 11:16
Včera vyzkoušeno a jsou opravdu vynikající Díky za recept
Helena3
(upraveno)
17. 3. 2015, 20:59
@jeani
Děkuji za pochvalu
Marťa M
(upraveno)
16. 3. 2015, 7:37
Vypadají moc dobře, určitě vyzkouším ,
laskonka333
(upraveno)
15. 3. 2015, 12:14
olca1980
(upraveno)
15. 3. 2015, 9:33
Dobrý den, těsto necháváte kynout, nebo děláte hned po zadělání? Děkuji Olga
Helena3
(upraveno)
15. 3. 2015, 10:45
@olca1980
Olgo, těsto zadělávám v pekárně - míchání + kynutí. Pokud budete těsto dělat ručně, nechte asi hodinu kynout pod utěrkou a pak teprve dělejte šátečky. Po udělání šátečků ještě nechám na plechu kynout, třeba tak dlouho, než se rozpálí trouba na těch 200´C
olca1980
(upraveno)
15. 3. 2015, 12:05
@Helena3
Díky, vyzkouším ke
anaba
(upraveno)
14. 3. 2015, 11:31
vypadají moc dobře,asi je taky vyzkouším
kokoska24
(upraveno)
14. 3. 2015, 10:24
Jaké jsou druhý den?Děkuji za odpověd.
Helena3
(upraveno)
14. 3. 2015, 16:36
@kokoska24
Měkké a vláčné Pár jich zbylo na snídani
vseta
(upraveno)
14. 3. 2015, 8:46
krásné
lidare
(upraveno)
13. 3. 2015, 21:16