(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Rolády

Potřebné ingredience
Na plát : 4vejce, 10dkg cukru moučka, 12dkg hladké mouky, na špičku nože kypřící prášek, 1 lžíce oleje, špetka soli, 100%tuk na plech nebo olej, pečící papír
Náplň : plním zeesanem vyšlehaným s rostlinou šlehačkou-řidím se návodem,koupíte obojí v potřebách pro cukráře, ale můžete použít klidně krém
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 230°C. Plech lehce vymažeme tukem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení, bude nám na plechu pěkně držet a usnadníme si rozetření těsta.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do robota, přidáme špetičku soli a ušleháme polotuhý sníh. Pak začneme pomalu přidávat cukr. Vyšleháme pořádně do tuha.
Robotu snížíme rychlost, přidáme žloutky a olej, prošleháme a vypneme robot.
Nyní už jen zlehka metličkou přimícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto vlijeme na plech, rozetřeme stěrkou a dorovnáme cukrářskou kartou. Vložíme do trouby a pečeme 6-8 min. Těsto v troubě nejprve vyběhne a pak klesne.
Následně vyndáme, stáhneme z plechu, krátce necháme vydýchat páru a smotáme po delší straně do rolády. Můžeme dát mezi dva balíky mouky, aby se nám roláda nerozmotávala.
Po vychladnutí rozbalíme,odstraníme z papíru,naplníme a smotáme, roládu potřeme i na povrchu, necháme zatuhnout, polijeme čokoládou a ozdobíme dle vlastního vkusu.
Pokud chceme čokoplát, odebereme část mouky a přidáme kakao, další postup je stejný.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do robota, přidáme špetičku soli a ušleháme polotuhý sníh. Pak začneme pomalu přidávat cukr. Vyšleháme pořádně do tuha.
Robotu snížíme rychlost, přidáme žloutky a olej, prošleháme a vypneme robot.
Nyní už jen zlehka metličkou přimícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto vlijeme na plech, rozetřeme stěrkou a dorovnáme cukrářskou kartou. Vložíme do trouby a pečeme 6-8 min. Těsto v troubě nejprve vyběhne a pak klesne.
Následně vyndáme, stáhneme z plechu, krátce necháme vydýchat páru a smotáme po delší straně do rolády. Můžeme dát mezi dva balíky mouky, aby se nám roláda nerozmotávala.
Po vychladnutí rozbalíme,odstraníme z papíru,naplníme a smotáme, roládu potřeme i na povrchu, necháme zatuhnout, polijeme čokoládou a ozdobíme dle vlastního vkusu.
Pokud chceme čokoplát, odebereme část mouky a přidáme kakao, další postup je stejný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fortice
(upraveno)
15. 4. 2015, 21:43
Dobry den.Mohu se zeptat jakou pouzivate cokoladu na poiti.Dekuji Zuzka
nahlásit
myška1000
(upraveno)
18. 4. 2015, 21:59
@Fortice
Omlouvám se že odpovídám až dnes-používám čokoládu na vaření Orion nebo v peckách z cukrářského e shopu.
nahlásit
Elusenka
(upraveno)
30. 3. 2015, 18:59
Jani prosím mám koupený zeesan,ale není uveden návod,prosím v jakém poměru jste krém dělala moc děkuji alena,a mohu místo rostliné šlehačky použít normální
nahlásit
myška1000
(upraveno)
1. 4. 2015, 19:14
@Elusenka
Dělám tento poměr s tím že na roládu vystačí z 250ml šlehačky,můžete použít i živočišnou šlehačku ale není to hned tak tuhé jako z té rostlinné ale jde to- 200 g ztužovače, 300g vody, 1 litr ušlehané šlehačky.
nahlásit

lidare
(upraveno)
13. 3. 2015, 21:19


nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
13. 3. 2015, 19:57



nahlásit
myška1000
(upraveno)
13. 3. 2015, 20:20
@KABELKAK
Také by se mi lámala je to běžná poleva z čokolády na vaření a 100% tuku,nůž si máčím do vřelé vody,otřu do ubrousku a krájím-chce to tenčí a hlavně hodně ostrý nůž,
nahlásit

backa
(upraveno)
13. 3. 2015, 17:13
Rolády jsou úžasně nazdobené





nahlásit