寿司 NEJLEPŠÍ RECEPT na MAKI SUSHI jako z RESTAURACE s POSTUPEM 寿司
Potřebné ingredience
1 hrnek sushi rýže, 3 lžíce sushi octa - rýžového, 1 lžíce cukru ,1 lžička soli, mořská řasa, okurka,avokádo,uzený losos,mango apod - dle chuti , dle chuti sezamová semínka, wasabi pasta apod, sojová omáčka na namáčení a podložka na motání ruliček - kterou obalíme potravinovou folií, aby se Vám na ní rýže nelepila jako mně :-)
Postup přípravy
Nachystáme si potřebné suroviny a uvaříme rýži:
1 hrnek rýže
2 hrnky studené vody
- rýži si pořádně propláchneme, dokud voda nebude čirá.
-dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (2 hrnky) - NESOLÍME!!
- zhruba 5 minut vaříme na nejvyšší stupeň a poté zmírníme a pod pokličkou vaříme do měkka cca 10 minut
Nachystáme si zálivku na dochucení rýže - 3 lžíce rýžového octa, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli
Rýžový ocet musíme zahřát - například dáme na pár sekund do mikrovlnky, aby se nám cukr a sůl rozpustili
Rýži necháme vychladnou a poté přilijeme zálivku a pořádně promícháme
Nakrájíme na tenké plátky např. okurku, avokádo apod. Nachystáme si mořskou řasu, kterou rozpůlíme - lesklou stranou dolu - rýži budeme dávat na hrubší stranu.
Na řasu dáme přiměřené množství rýže- to časem vychytáte kolik :-)
rýži pořádně rozprostřeme a NEZAPOMEŇTE si nechat cca 1 cm na konci volné místo!
Dle chuti můžeme rýži pomazat wasabi pastou nebo posypat sezamovými semínky :-)
Přidáme na plátky nakrájenou okurku, avokádo, lososa, mango - dle chuti
A začneme motat :-) není to těžké, chce to trochu cviku
Až máme ruličku skoro zamotanou, namočíme si okraj vodou aby se nám řasa dobře slepila :-)
Nakrájíme nožem který průběžně namáčíme ve vodě.
A je hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé