(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
JABLEČNÁ TVAROHOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
TĚSTO - 180 gr změklého másla, 200 gr cukru krupice, 3 vejce, 250 gr / vanička / tvarohu, 250 gr polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva ,POSYP - 4 - 7 nastrouhaných jablek bez slupky / dle velikosti jablek, ŽMOLENKA - 150 gr hrubé mouky, 150 gr cukru krupice, 80 gr másla
Postup přípravy
VYŠLEHÁME DO PĚNY - máslo - cukr - vejce . Poté přidáme tvaroh a šleháme dále. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva. Promícháme. Těsto je více husté než jiná těsta na buchty - neteče, ale musí se rozetřít. Dáme do plechu na pečící papír. Těsto poklademe HUSTĚ nastrouhanými jablky / dle velikosti - 4 - 7 kusů /. Posypeme žmolenkou a pečeme cca 45 minut na 200. Koláček je lehounký, jemný, svěží a vláčný. DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
basetka
(upraveno)
12. 8. 2016, 17:17
Zkoušela jsem buchtu už podruhé a tentokrát jsem přidala asi deci mléka. Chuti buchty to neublížilo, resp. nebylo to poznat a na pečící papír se přesunula rychleji! Takže můžu toto vylepšení jen doporučit!
Marčelín
(upraveno)
27. 2. 2015, 8:34
Včera jsem buchtu zkoušela. Musím říci, že než jsem těsto vymazala na ten pečící papir, tak jsem se pěkně vyvztekala jak to šlo špatně. Ale výsledek byl fajnový. Buchta je opravdu vláčná a moc dobrá
majashop
(upraveno)
27. 2. 2015, 9:27
@Marčelín
Jsem moc ráda, že Vám buchta chutnala. Je fakt, že to těsto je opravdu tuhé, ale výsledek pak stojí za to . Krásné slunné dny