(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Srdíčko potaženo čokoládovou hmotou
Potřebné ingredience
ČOKO KRÉM: 150 g másla 100 g moučkového cukru 250 ml mléka 30 g hl. mouky 100 g hořké čokolády POTAHOVÁ HMOTA 300g tmavé čokolády 100g glukózy (sirup pšeničný, kukuřičný) 30g voda 30g cukr krystal
Postup přípravy
ČOKO KRÉM :
Z 30 g mouky a 30 g másla uděláme světlou jíšku, přidáváme mléko a vaříme na kaši, odstavíme a přidáme čokoládu
120 g másla ušlehat s cukrem a postupně přidáváme kaši a zašleháme (muze se delat i z celého másla, podle toho, kolik potrebujeme krému)
POTAHOVÁ ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Svaříme vodu s cukrem, odstavime, pridame sirup a nechame vychladnout (40stupnu) a vmícháme do rozpustene cokolády. dame do lednice zabalené v mikrotenovém sáčku na cca hodinu vychladnout. Během chladnutí parkrát propracujeme.
Z 30 g mouky a 30 g másla uděláme světlou jíšku, přidáváme mléko a vaříme na kaši, odstavíme a přidáme čokoládu
120 g másla ušlehat s cukrem a postupně přidáváme kaši a zašleháme (muze se delat i z celého másla, podle toho, kolik potrebujeme krému)
POTAHOVÁ ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Svaříme vodu s cukrem, odstavime, pridame sirup a nechame vychladnout (40stupnu) a vmícháme do rozpustene cokolády. dame do lednice zabalené v mikrotenovém sáčku na cca hodinu vychladnout. Během chladnutí parkrát propracujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 2. 2015, 9:22