(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky - strašně jednoduchá :-)
Potřebné ingredience
2 střední kedlubny, 1 kelímek smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, sůl, pepř
Postup přípravy
Kedlubny nastouháme na jemno a dáme vařit do cca 1,5 litru vody. Vaříme 10 minut a pak přidáme smetanu. Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky. Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Povaříme ještě asi 5 minut a máme hotovo. Dobrou chuť.
Kedlubny nastrouhané na jemno vaříme ve vodě cca 10 minut.
Na přípravu jíšky dávám asi takovýto kousek másla.
Pokud mi množství jíšky nestačí na zahuštění omáčky, dohustím ji hotovou světlou jíškou Knorr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzcaa
(upraveno)
28. 4. 2011, 20:37
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept a musím říct, že omáčka byla hooodně žravá dokonce i pochválil a přidal si Díky, budeme dělat častěji Zuzka
kalimera
(upraveno)
29. 4. 2011, 8:47
@zuzcaa
Zuzi, to mě moc těší . Děkuji a mějte se krásně .
m@rťánek
(upraveno)
21. 5. 2008, 9:02
To musí být mňamka určitě zkusím, děkuji za inspiraci
kalimera
(upraveno)
21. 5. 2008, 12:04
@m@rťánek
Moc velká mňamka . Dejte vědět, jestli chutnalo . Krásný den .
mikuli
(upraveno)
20. 5. 2008, 22:49
Výborná!!!
kalimera
(upraveno)
21. 5. 2008, 8:53
@mikuli
Děkuji .
irena49
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:30
Vařím úplně stejně, jen te vody dávám méně, aby se nemusela scedit. Je opravdu velice dobrá.
kalimera
(upraveno)
5. 4. 2008, 12:18
@irena49
Máte pravdu, pak se alespoň nemusí dávat tolik jíšky, když je méně vody . U nás se ale vždycky sní hodně, proto přivařuji. A na druhý den je ještě lepší......
Terushenka
(upraveno)
22. 3. 2008, 17:19
Hmm,vypadá lahodně!
kalimera
(upraveno)
22. 3. 2008, 20:41
@Terushenka
Děkuji. A opravdu je moc lahodná .