HRUŠKOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience
TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 2 PL oleje, 2 najemno nastrouhané zralé hrušky včetně šťávy z nich (mělo by jí být cca 100ml, můžete popř dolít vlažnou vodou), 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.
Postup přípravy
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce. Recepty, co budu vkládat jsou proto vhodné pro všechny, kdo trpí nesnášenlivostí čehokoliv z výše vypsaného.
Co se užití mouk týče, dcera nesmí nic, co obsahuje kukuřici, proto nepoužívám běžně dostupné bezlepkové směsi. Jejich základem je právě kukuřice.
Složení kukuřičné bílkoviny je velmi podobné té lepkové a všichni s intolerancí lepku by měli počítat s tím, že i kukuřice jim může způsobovat stejné problémy jako lepek.
Používám jednodruhové mouky (pohankovou hladkou nebo celozrnnou, jáhlovou, amarantovou, rýžovou,...) a míchám dle potřeby.
Samozřejmě v receptech lze zaměnit za běžné bezlepkové směsi.

Žloutky, cukr vyšlehat do pěny, postupně přidat olej a znovu pořádně vyšlehat. Pak jemně vmíchat strouhané hrušky, mouku a kypřící prášek. Vyšlehat sníh z bílků a opatrně vmíchat do těsta.
Drobenka: smícháme tuk, cukr a mouku.
Naplnit papírové košíčky, posypat drobenkou a péct při 180°C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






