(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
ŠVESTKOVÉ KOLÁČE - KYNUTÉ
Potřebné ingredience
Potřebujeme - 500 g hladké mouky, 1/2 droždí, 30 g cukru, 100 g másla, 50 g sádla, 1/3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 2 žloutky, 250 ml mléka - cca 50 g másla na pomazání. Libovolnou náplň. Já mám 1 vaničkový tvaroh - 1/2 vanilkový cukr - 1 lžíce pudingového vanilkového prášku / klasický puding / - tvaroh zahustí a nepoteče - navrch švestky. Druhá náplň mám švestky a jsou přelité kysanou smetanou se lžící pudingového prášku. / dává se před pečením - ne až po /.
Postup přípravy
Z teplého mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek. Ostatní věci - bez mouky - smícháme dohromady / máslo a sádlo rozpuštěné /, poté přidáme kvásek a prosátou mouku. Vše důkladně promícháme vařečkou. Necháme v misce na teplém místě cca hodinku kynout. Na pomoučeném vále si těsto vyválíme a vykrojíme si libovolně veliké kola. Dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme máslem a přidáme náplň. Pečeme dozlatova na 180. Ten upečený cop na fotce je ze zbytku těsta, taky je moc dobrý.
Všem dobrou chuť
Všem dobrou chuť
Švestkové přelité smetanou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé