Bavorská sekaná-labuznik.com
Potřebné ingredience
Ingredience 800g hovězího a 200g vepřového (ale mix 50/50 ještě nic nezkazil) 250 g slaniny sůl půl lžičky muškátového květu lžička pepře 30 g másla 1 cibule.
Postup přípravy
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme.
Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme.
Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé