Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dobrá rajská omáčka-http://www.toprecepty.cz/recept/1400-rajska-omacka/

0.0
Dobrá rajská omáčka-http://www.toprecepty.cz/recept/1400-rajska-omacka/

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2kg hovězího masa, hladká mouka, olej, bobkový list, nové koření, hřebíček, citrónová kůra, rajský protlak, cukr, sůl, citrónová šťáva

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Nejdříve si dopředu uvaříme v papíňáku hovězí maso s novým kořením a bobkovým listem. Na sporáku (el. sporák č. 4) si do hrnce nalijeme trochu oleje a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Když je jíška zlatavá, tak jí zalijeme asi 0,5-1l převařené vody, osolíme a přidáme asi 5-6lístečků bobkového listu, asi 10 kuliček nového koření, 15-20ks hřebíčku a citr. kůru. Vše povaříme asi 5-10minut (koření musí být krásně cítit!). Potom jíšku zcedíme a do té zcezené jíšky přilijeme hovězí vývar, necháme chvilku povařit a přidáme 1velký a 1 malý rajčatový protlak (klidně můžou být oba velké) a důkladně vše promícháme. Zase chvilku povaříme a zahustíme jíškou KNORR (obě - tmavá i světlá). Když se přeci jen udělají v omáčce z jíšky hrudky, tak ji ponorným mixérem rozmixujeme (je potom krásně hladká). Dochutíme cukrem, solí a citr. šťávou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie