(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zapečené jitrničky podle Jiřinky
Potřebné ingredience
4 jitrničky, 3 vejce, 2 cibule,1 jablko,100g strouhaného sýra,1 lžíce oleje, kari, majoránka Na jablečný křen: 4 lžíce strouhaného křenu,3 jablka, citronová šťáva, cukr, sůl, trochu vývaru
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, přidáme trochu kari koření na malé kostičky nakrájené jablko(oloupané ,zbavené jadřince),na to vymačkáme jitrnice-pomačkáme vidličkou, okořeníme majoránkou a vše promícháme. Směs rozetřeme na vymazaný pekáč a v troubě chvíli zapečeme. Nakonec zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Výborně chutná s jablíčkovým křenem :ten si připravíme takto: do misky nastrouháme najemno křen ,zalijeme troškou vývaru ( nebo připravíme si z masoxu)-necháme vsáknout. Pak přidáme oloupaná najemno nastrouhaná jablíčka, dochutíme šťávou z citronu, solí a cukrem a vše promícháme.
Když nám zbyde můžeme uložit v uzavřené skleničce v chladničce -třeba k ovaru.
Výborně chutná s jablíčkovým křenem :ten si připravíme takto: do misky nastrouháme najemno křen ,zalijeme troškou vývaru ( nebo připravíme si z masoxu)-necháme vsáknout. Pak přidáme oloupaná najemno nastrouhaná jablíčka, dochutíme šťávou z citronu, solí a cukrem a vše promícháme.
Když nám zbyde můžeme uložit v uzavřené skleničce v chladničce -třeba k ovaru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé