(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Listové těsto z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
1 pomazánkové máslo bez příchuti
1 kalíšek od pomazánkového másla hladké mouky
Postup přípravy
Uvedené přísady smícháme dohromady a používáme jako listové těsto.
Ze dvou pomazánkových másel je množství asi jako 400g kupovaného těsta.
Tip: zkuste použít polovinu celozrnné (taktéž hladké) mouky.
Tak třeba štrůdl...
Ze dvou pomazánkových másel je množství asi jako 400g kupovaného těsta.
Tip: zkuste použít polovinu celozrnné (taktéž hladké) mouky.
Tak třeba štrůdl...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
21. 6. 2017, 23:12
nahlásit
tulipanka
(upraveno)
21. 6. 2017, 10:54
nahlásit
šafránci
(upraveno)
1. 10. 2016, 11:30
Je rychlý a výborný. Moc děkuji D.
nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
29. 10. 2014, 21:11
nahlásit
Sylvanka885486
(upraveno)
19. 6. 2017, 21:31
@Lucikanass
Jdou z něj udělat i pizza šneci??
nahlásit
kikaadla
(upraveno)
5. 10. 2008, 14:02
TAK JSEM AKORÁT ŠOUPLA DVA MALÉ ŠTRŮDLÍKY DO TROUBY.MUSÍM VÁM MOC POCHVÁLIT TĚSTO, KRÁSNĚ SE S NÍM PRACOVALO , OPRAVDU JSEM BYLA MILE PŘEKVAPENÁ .TĚŠÍM SE, AŽ HO OCHUTNÁME, ALE VĚŘÍM, ŽE BUDE SUPER TAK OCHUTNÁNO, JE TO OPRAVDU VÝBORNÉÉÉÉÉÉÉÉ, PŘÍŠTĚ UDĚLÁM DVOJITOU DÁVKU, NEMÁ TO CHYBU.
nahlásit
Janci
(upraveno)
1. 8. 2007, 15:33
Děkuji za prima receptík Musela jsem teda přidat trochu mouky... S těstem se výborně pracovalo... Zbožňuji tyhle jednoduché recepty... Tak mám za sebou konečně svůj první štrůdl a povedl se
nahlásit
Kikina1
(upraveno)
22. 5. 2006, 9:55
Vlaďko, akorát, že to těsto asi nelistuje, že? Můžu se zeptat, jak se s ním pracuje? Vůbec si nedovedu představit tu konzistenci? Jde dobře vyvalovat? Nelepí se moc? Díky za odpovědi, Marcela
nahlásit
janucha
(upraveno)
22. 5. 2006, 11:28
@Kikina1
Máte pravdu, takové ty šupinky, jak dělá listové těsto, tak ty pomazánkové máslo neumí Ale z mé zkušenosti je těsto pěkně měkké, vláčné, dobře se válí a netrhá se, jak by se dalo čekat. Co se týče chuti - je nízkokalorická záležitost, která však zatím každého příjemně překvapila
nahlásit
Kikina1
(upraveno)
22. 5. 2006, 13:03
@janucha
Hm, tak to musím vyzkoušet. A potíráte před vložením do trouby? A máte vyzkoušeno jenom na štrůdl nebo taky na něco jiného? M.
nahlásit
savena
(upraveno)
1. 8. 2007, 18:02
@Kikina1
marceko,tento závin dělám už hodně dlouho a plním i mletým,není sice jako listové ale výborně se s ním pracuje a je mnam
nahlásit
janucha
(upraveno)
22. 5. 2006, 22:03
@Kikina1
Potírám rozšlehaným vajíčkem, vyzkoušený mám jen jablečný štrůdl, ale řekla bych že závin se zelím z vašich receptu bude taky , ten vyzkouším zase já V.
nahlásit
avonka
(upraveno)
11. 3. 2006, 9:26
tak toto se mi líbí určitě to vyzkouším
nahlásit