Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Višňové muffiny z jogurtu s drobenkou

0.0
Višňové muffiny z jogurtu s drobenkou

Potřebné ingredience

tekuté ingredience: 2 vejce - 80g másla (hera) - 2 višňové jogurty Florian či jiné - celkem 300 g - 0,5 dcl mléka (i více) - šťáva z jednoho citronu - sypké ingredience: 80 g cukru - 1 vanilkový cukr - 100g celozrnné mouky - 100g hladké (nebo 200g hladké) - 50g polohrubé - 2 lžičky prášku do pečiva - kůra z jednoho citronu - drobenka: 1 cm plátek másla nebo hery - 5 lžic cukru - 5 lžic polohrubé mouky

Postup přípravy

heru roztopíme v mikrovlnce cca 1 minutu, smícháme všechny tekuté ingredience.rnzvlášť v misce smícháme navážené sypké ingredience, a postupně smícháme s tekutými vidličkou či lžící. těsto nesmí být našlehané, jen zamíchané. Máslo na drobenku opět roztopit a přidávat cukr a mouku ve stejném poměru, až bude drobenka sypká.
těsto dáme do formiček (mám silikonové, dávka je přesně na 12 kusů), lžičkou dáme na každý drobenku a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut, prostě až budou na povrchu zlaté.
jogurt lze dle chuti obměnit, zkoušela jsem meruňkový, dále stracciatelu - tam vynechám citronovou šťávu a přidám trochu mléka navíc a mleté oříšky, jahodu, výborná je borůvka. jogurt taky může samozřejmě být jiná značka, jen určitě smetanový s vyšším procentem tuku.
Jogurt může být bez příchuti a ovoce se přidá čerstvé nebo kompotované, varianta s višněmi je výborná.
Místo jogurtu můžete dát zakysanou smetanu a přidat ovoce, čokoládu, nutellu, fantazii se meze nekladou:-)
inspirace na muffináriu

..

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie