(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
houskový knedlík s petrželovou natí
Potřebné ingredience
4 housky,3 lžíce másla,300g.polohrubé mouky,15g droždí,100ml mléka,2 vejce ,2 lžíce sekané petrželové natě,sůl,máslo na potření utěrky
Postup přípravy
žemle nakrájejte na kostičky a opečeme do zlatova.mléko mírně zahřejeme a smícháme s droždím.mouku dejte do mísy,uprostřed udělejte důlek,vlijte do něj mléko a nechte 5 min stát.
do důlku přidejte vejce,špetku soli a nasekanou petrželovou nat.vše promícháme a vypracujeme těsto,které necháme kynout přikryté na teplém místě cca 30 min.
vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme váleček.pak knedlík potřeme máslem a knedlík dobře zabalíme do utěrky,konce dobře svažem a vložíme do mírně vroucí osolené vodě a vaříme 30 min.hotový knedlíky vyndáme z utěrky a můžem podávat k jídlu.
do důlku přidejte vejce,špetku soli a nasekanou petrželovou nat.vše promícháme a vypracujeme těsto,které necháme kynout přikryté na teplém místě cca 30 min.
vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme váleček.pak knedlík potřeme máslem a knedlík dobře zabalíme do utěrky,konce dobře svažem a vložíme do mírně vroucí osolené vodě a vaříme 30 min.hotový knedlíky vyndáme z utěrky a můžem podávat k jídlu.
až těsto bude 30 min.odpočaté,rozdělíme na 2 půlky a vytvarujeme knedlík,kterými natřeme máslem a zabalíme do utěrky a svažeme.a 30 min.vaříme.
takhle vypadají hotové knedlíky
ke knedlíkům jsme si udělali čeverné zeli s husokachničkou to bylo mnam :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé