(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Houskový knedlík
Potřebné ingredience
400 g hrubé mouky, 20 g droždí + lžička cukru, 1 vejce, 250ml mléka, 1 lžička soli, 2 starší rohlíky
Postup přípravy
V misce rozmícháme droždí s lžičkou cukru na kaši, přimícháme k němu část vlažného mléka a necháme vzejít.
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, vzešlý kvásek a přidáváme mléko. Vznikne poměrně řídké těsto, ke kterému přidáme nakrájené rohlíky a zpracujeme v hladké, nelepivé těsto.
Ze zadělaného těsta vytvarujeme dvě šišky a na pomoučeném vále necháme 30 minut kynout. Po deseti minutách knedlíky otáčíme, aby vykynuly rovnoměrně.
Vaříme 20 minut v páře. Uvařené propícháme vidličkou a pořeme olejem aby neoschly. Teplé krájíme nití, studené jdou nožem.
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, vzešlý kvásek a přidáváme mléko. Vznikne poměrně řídké těsto, ke kterému přidáme nakrájené rohlíky a zpracujeme v hladké, nelepivé těsto.
Ze zadělaného těsta vytvarujeme dvě šišky a na pomoučeném vále necháme 30 minut kynout. Po deseti minutách knedlíky otáčíme, aby vykynuly rovnoměrně.
Vaříme 20 minut v páře. Uvařené propícháme vidličkou a pořeme olejem aby neoschly. Teplé krájíme nití, studené jdou nožem.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé