(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Mokrá buchta z kompotu - rychlovka
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g polohr.mouky, 150 g moučk.cukru, 2 dcl oleje, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3-5 lžic rumu, 1 lžíce rozinek (brusinek) naložených v rumu, 1 velká sklenice kompotu i se šťávou
Postup přípravy
Do mísy dáme 4 celá vejce a šleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, postupně přiléváme olej, šťávu z kompotu (kompot nejdříve přecedíme a ovoce si dáme bokem), rum a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme rozinky, ovoce a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, popř. na pečící papír. Pečeme v troubě na 180 st.C.
Ovoce může být jakékoli, jen menší kousky.Osvědčil se mi zavařený angrešt, třešně, višně, meruňky apod. Pokud ho děláte pro děti, vynechejte rum. Moučník lze také polít třeba čokoládou. Je vláčný a dlouho tak i vydrží. Přeji dobrou chuť.
Ovoce může být jakékoli, jen menší kousky.Osvědčil se mi zavařený angrešt, třešně, višně, meruňky apod. Pokud ho děláte pro děti, vynechejte rum. Moučník lze také polít třeba čokoládou. Je vláčný a dlouho tak i vydrží. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HAMINKY
(upraveno)
24. 1. 2015, 17:18
Výborná,rychlá už je na talíři díky za receptík
laskonka333
(upraveno)
22. 1. 2015, 15:58