(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
Jednoduchý chlebík
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky(část můžete nahradit celozrnnou),1,5 hrnku vody,1lžička suchého droždí,1lžička soli..semínka dle chuti(sezam,slunečnice,len...)
Postup přípravy
Večer ve větší míse smíchám suché ingredience,přidám vodu a důkladně promíchám.Přikryji smršťovací folíí a nechám při pokojové teplotě kynout přibližně 12-18 hodin.Na bohatě pomoučeném vále(těsto lepí) těsto několikrát přehnu,vytvaruji do bochánku a nechám přikryté pod útěrkou opět přibližně 1 hodinu kynout.Troubu zahřeji na 200 stupňů,současně vložím do trouby nahřát mísu i s víkem(já mám skleněnou obdélníkovou),když je mísa nahřátá,vložím do ní bochánek,mísu zavřu a bochánek zavřený peču 30 minut.Po této době odejmu víko a otevřený peču ještě 20 minut.Chlebík nechám vychladnout na mřížce..
Asi je tady podobných receptů více,ale některé jste mě prosily o recept,tak řeším takto.Přeji Vám dobrou chuť,mně se tento chlebík vždy povede,je rychlý a takřka bez práce,připravuji ho často...
Asi je tady podobných receptů více,ale některé jste mě prosily o recept,tak řeším takto.Přeji Vám dobrou chuť,mně se tento chlebík vždy povede,je rychlý a takřka bez práce,připravuji ho často...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vojtula
(upraveno)
13. 11. 2016, 14:56
MajkaKi
(upraveno)
13. 11. 2016, 13:10
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 11. 2016, 14:52
lenule11111
(upraveno)
4. 11. 2016, 14:18
Vypadá moc krásně
Nadys
(upraveno)
4. 11. 2016, 10:15
JARYEL
(upraveno)
3. 2. 2015, 10:34
výborný
vlasson
(upraveno)
5. 2. 2015, 15:13
@JARYEL
Děkuji
Pami
(upraveno)
25. 1. 2015, 16:32
vlasson
(upraveno)
26. 1. 2015, 17:48
@Pami
novackova
(upraveno)
25. 1. 2015, 16:27
vlasson
(upraveno)
26. 1. 2015, 17:48
@novackova
anaba
(upraveno)
25. 1. 2015, 8:51
vypadá moc dobře,určitě vyzkouším...
vlasson
(upraveno)
26. 1. 2015, 17:48
@anaba
Děkuji
anaba
(upraveno)
25. 1. 2015, 8:50
vypadá moc dobře,určitě vyzkouším...
čpk
(upraveno)
24. 1. 2015, 22:34
Tento chleba peču již 2roky a je super,dávám mouku půl hladké a půl žitné.chutná celé rodině i kamarádům
vlasson
(upraveno)
26. 1. 2015, 17:49
@čpk
Děkuji za inspiraci,dnes jsem si po dlouhé době žitnou koupila,tak jsem zvědavá
chalupnicka
(upraveno)
21. 1. 2015, 21:25
vypadá moc dobře
vlasson
(upraveno)
24. 1. 2015, 19:54
@chalupnicka
Děkuji
marky18
(upraveno)
21. 1. 2015, 0:28
vlasson
(upraveno)
24. 1. 2015, 19:54
@marky18
littlenail
(upraveno)
20. 1. 2015, 10:36
Také peču, asi nejčastěji, na podzim jsem si pořídila silikovonou formu na chleba, tak odpadá tvarování bochníku a vkládání do pečící nádoby, ale receptík je to skvělej
vlasson
(upraveno)
20. 1. 2015, 11:43
@littlenail
Dobrý nápad,jen já nějak v tom silikonu nenašla zalíbení ...Vy ho zkrátka rovnou dáte do rozpálené trouby?A nepřikrytý?Děkuji
littlenail
(upraveno)
20. 1. 2015, 12:33
@vlasson
Také nejsem příznivce silikonu, ale některé výrobky šetří čas, tak jsem podlehla . Posílám odkaz na formu http://www.datart.cz/Nadobi-LEKUE-Forma-na-chleb.html?utm_source=heureka.cz&utm_medium=priceindexer&utm_campaign=feed Já do ní dám všechny suroviny jak jsou v receptu, a nechám kynout, není třeba až 12h, zadělám ráno a peču odpoledne, aby byl chlebík čerstvý k večeři. Formu mám zavřenou, takže chleba krásně drží tvar. V předehřáté troubě na 180 stupňů peču 30 minut, pak z formy vydělám (vyklopím do chňapek) a nechám ještě 15 minut dopéci, máme raději kůrčičku Prodejce nejsem, reklamu nedělám, jsem v domácnosti a práci marně hledám.