(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Máslový biskupský beránek

Potřebné ingredience
105g másla
105g cukr moučka
210g poloh.mouky
6 vajec
proslazené ovoce,rozinky
trocha kypř.prášku
Postup přípravy
Změklé máslo(osvědčilo se mi dát ho na chvilku do mikrovlnky a jak se pod ním začala dělat "loužička"tak jsme ho už vytáhla)rozšleháme,přidáme cukr a šleháme asi tak 5 min.Pak přidáme žloutky a opět asi tak 5 min šleháme.Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky vsypeme poloh.mouku s kypř.práškem,proslaz.ovocem a rozinkama(já použila alginátové ovoce,proslaz ovoce nebo kůru moc nemusím.POkud budete používat alginát,tak doporučuji ho rozkojit kuličky na půl a pořádně promíchat v mouce-odlepí se od sebe a nebudou pak v těstě klesat ke dnu) a opatrně zamícháme vyšlehané bílky.Pčeme při 180 a jak se beránek zvedne azačne se lehce zabarvovat tak troubu zesílíme na 200.Necháme vychladnou a pak polijeme čokoládou.
Čokoládová poleva
Čokoládu nalámeme na kousky a přilijeme rozpuštěný horký tuk (ztužený pokrm tuk,např.LUKANA,OMEGA)
Tuk přiléváme podle potřeby,pozor na přeředění-poleva je pak hodně průsvitná a nekryje.
Čokoládová poleva
Čokoládu nalámeme na kousky a přilijeme rozpuštěný horký tuk (ztužený pokrm tuk,např.LUKANA,OMEGA)
Tuk přiléváme podle potřeby,pozor na přeředění-poleva je pak hodně průsvitná a nekryje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
wictorie
(upraveno)
1. 4. 2010, 12:02
Já mám oboustrannou, ale dělala bych ho raději z dávky a půl, tohle se mi zdá málo, málo by vyběhnul, Zkusím ho a pak dám vědět. Krásné

nahlásit

lenta
(upraveno)
2. 4. 2010, 18:31
@wictorie
na poklop bych určitě půldávky přidala,z této dávky sice vybehne,ale na poklop by to nestačilo

nahlásit

Ajnys
(upraveno)
23. 3. 2010, 21:40
Leni, beránek vypadá neádherně, biskupskýho miluju
Letos mi tchýňka půjčí památeční formu
Snad ji nerozbiju
. Je to taková ta velká, beránek bude oboustranný. Myslíte, že tenhle půjde píct přiklopený? A nebo nebude potřeba ještě přidat nějaké suorviny, aby vyběhl do toho poklopu? Já ho nikdy nepekla, takže nic nevím
Radši se poptám než něco zkazit





nahlásit

lenta
(upraveno)
28. 3. 2010, 20:10
@Ajnys
Nevím jestli neodpovídám pozdě
s oboustraným zkušenosti nemám, taky ji sice mám doma,ale nepoužívám.Špatně se mi pak kontroluje jestli už je upečený nebo ještě né.


nahlásit