(recept
si oblíbilo 137 návštěvníků)
Quiche - cibulový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g změklého másla, 2 lžíce studené vody, lžička soli Náplň: 4 cibule, 10 dkg anglické slaniny, 15 dkg sýra (cheddar, gouda), vejce, smetana 30%, sůl
Postup přípravy
Do misky nasypeme mouku, sůl, na kousky pokrájené máslo. Vznikne nám drobenka, do které přidáme vodu a vypracujeme těsto. Zabalené těsto v potravinové fólii dáme odpočinout minimálně na půl hodiny do ledničky.
Mezi tím si připravíme náplň. Do misky rozklepneme vajíčko, přilijeme smetanu, lehce osolíme, na hrubo nastrouháme sýr a nakonec přidáme dozlatova osmaženou cibulku společně se slaninou.
Těsto vyválíme, přeneseme do formy, vidličkou propícháme, aby se těsto nenafukovalo. Zalijeme směsí a dáme péct.
K vínu neskutečná pochoutka :)
Mezi tím si připravíme náplň. Do misky rozklepneme vajíčko, přilijeme smetanu, lehce osolíme, na hrubo nastrouháme sýr a nakonec přidáme dozlatova osmaženou cibulku společně se slaninou.
Těsto vyválíme, přeneseme do formy, vidličkou propícháme, aby se těsto nenafukovalo. Zalijeme směsí a dáme péct.
K vínu neskutečná pochoutka :)
cibulku se slaninou smažíme dozlatova
před vložením do trouby :)
můžeme posypat sýrem
.
neskutečná bašta :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
3. 4. 2018, 8:55
nahlásit
Kunčice
(upraveno)
29. 1. 2018, 10:36
Dobrý den Marcelko, tak jsem o víkendu připravila quiche dle Vašeho receptu a sklidila jsem samou chválu. Zařazuji mezi oblíbené.
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
29. 3. 2018, 21:11
@Kunčice
Dobrý den Alexandro, já Vám velice děkuji za milý komentář! Mám radost
nahlásit
Zuzcaaa
(upraveno)
17. 12. 2016, 20:36
Prosím o info, jak dlouho se to má péct? po 25ti minutách to mám ze shora zlatavé, ale těsto není upečené... Možná by bylo lepší časy a stupně pečení uvést v receptu. Děkuji za radu.
nahlásit
gabb
(upraveno)
17. 10. 2016, 10:38
nahlásit
pelunka
(upraveno)
17. 10. 2016, 7:00
Výborný dělala jsem z dvojí dávky na velký plech a je super moc díky za recept.
nahlásit
lenule11111
(upraveno)
6. 8. 2016, 12:00
Dělávám podobně,akorád do těsta přidávám kvasnice a to pak nechám kynout.
nahlásit
KattyV
(upraveno)
5. 8. 2016, 13:43
Na ten už se chystám opravdu dlouho.
nahlásit
tulipanka
(upraveno)
5. 8. 2016, 13:14
nahlásit
lenkahoff
(upraveno)
15. 2. 2016, 11:48
Koláč je vynikající .Děkuji za recept
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
15. 2. 2016, 20:38
@lenkahoff
Děkuji za zprávu Mám radost
nahlásit
dolik76
(upraveno)
29. 1. 2016, 21:36
určitě vyzkouším
nahlásit
Zazinka
(upraveno)
1. 1. 2016, 15:17
Dělala jsem podle vašeho receptu 2x a pokaždé se těsto drolilo vůbec mi nešlo vyválet Náplň je moc dobrá. Akorát to těsto bylo po upečení tuhý.
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
3. 2. 2016, 13:59
@Zazinka
To je mi líto, vůbec nevím čím by to mohlo být, protože já problém neměla.
nahlásit
anaba
(upraveno)
30. 12. 2015, 19:21
taky nám moc chutnal..
nahlásit
kytka 10
(upraveno)
30. 12. 2015, 19:07
Prosím na kolik stupňů a jak dlouho jste pekly? Děkuji
nahlásit
Veronika55
(upraveno)
26. 6. 2015, 6:59
Prosím, jaký průměr má forma?
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
11. 6. 2015, 21:43
zítra se chystám udělat znovu, už jsme vyzkoušeli a je báječný . Děkuju za recept.
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
25. 6. 2015, 22:28
@PetraRol
To mam radost, že chutná
nahlásit
nekup to
(upraveno)
22. 3. 2015, 17:15
nahlásit
tetakniha
(upraveno)
12. 2. 2015, 19:20
Výborný koláč, vyzkoušela jsem a chválím, těsto i náplň
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
14. 2. 2015, 20:14
@tetakniha
Moc děkuji!
nahlásit
Zdenikv
(upraveno)
12. 2. 2015, 17:52
Už se peče, voní úžasně , už se na něj těším. Jen jsem do těsta musela dát o trochu víc vody, asi jsem měla sušší mouku.
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
14. 2. 2015, 20:15
@Zdenikv
Jsem ráda, že jste vyzkoušela!
nahlásit
Opsaska
(upraveno)
11. 2. 2015, 12:26
Dobrý den, můžu udělat koláč den dopředu nebo je nejlepší čerstvý?
nahlásit
Macinkag
(upraveno)
12. 2. 2015, 17:31
@Opsaska
Dobrý den, koláč je moc dobrý i druhý den, ale určitě je lepší čerstvý!
nahlásit
malmar
(upraveno)
31. 1. 2015, 12:03
nahlásit