Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Irský sodový chléb

0.0
Irský sodový chléb

Potřebné ingredience

270 g pšeničné celozrnné mouky, 300 g pšeničné hladké mouky, 60 g cukru krupice, 1 lžíce jedlé sody, 2 lžičky celého kmínu, 1 čajová lžička soli, 500 g podmáslí, 100 g rozinek

Postup přípravy

... aneb když je chuť na něco úplně jiného, než běžně jíme.

Všechny suroviny smísit v míse, rozinky přidat až na konec.
Poté vyklopit na lehce pomoučněný vál a uhníst bochník - buď jeden větší, nebo je možno rozdělit na několik malých.
Bochník dát na plech, povrch naříznout do kříže a dát péct do trouby, rozpálené na 250°C - péct do zlatova, cca 30 minut.

Máme nejraději jen s máslem, nebo s máslem a javorovým sirupem.

Všechny suroviny smísit v míse.

Rozinky přidat až na konec.

Poté vyklopit na lehce pomoučněný vál a uhníst bochník - buď jeden větší, nebo je možno rozdělit na několik malých.

Bochník dát na plech, povrch naříznout do kříže a dát péct do trouby, rozpálené na 250°C.

Péct do zlatova (cca 30 minut).

Máme nejraději jen s máslem, nebo s máslem a javorovým sirupem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie