(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Irský sodový chléb
Potřebné ingredience
270 g pšeničné celozrnné mouky, 300 g pšeničné hladké mouky, 60 g cukru krupice, 1 lžíce jedlé sody, 2 lžičky celého kmínu, 1 čajová lžička soli, 500 g podmáslí, 100 g rozinek
Postup přípravy
... aneb když je chuť na něco úplně jiného, než běžně jíme.
Všechny suroviny smísit v míse, rozinky přidat až na konec.
Poté vyklopit na lehce pomoučněný vál a uhníst bochník - buď jeden větší, nebo je možno rozdělit na několik malých.
Bochník dát na plech, povrch naříznout do kříže a dát péct do trouby, rozpálené na 250°C - péct do zlatova, cca 30 minut.
Máme nejraději jen s máslem, nebo s máslem a javorovým sirupem.
Všechny suroviny smísit v míse, rozinky přidat až na konec.
Poté vyklopit na lehce pomoučněný vál a uhníst bochník - buď jeden větší, nebo je možno rozdělit na několik malých.
Bochník dát na plech, povrch naříznout do kříže a dát péct do trouby, rozpálené na 250°C - péct do zlatova, cca 30 minut.
Máme nejraději jen s máslem, nebo s máslem a javorovým sirupem.
Všechny suroviny smísit v míse.
Rozinky přidat až na konec.
Poté vyklopit na lehce pomoučněný vál a uhníst bochník - buď jeden větší, nebo je možno rozdělit na několik malých.
Bochník dát na plech, povrch naříznout do kříže a dát péct do trouby, rozpálené na 250°C.
Péct do zlatova (cca 30 minut).
Máme nejraději jen s máslem, nebo s máslem a javorovým sirupem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé