(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Bryndzový (brynzový) posúch
Potřebné ingredience
350 g hladká múka\
\
200 ml vlažné mlieko\
\
2 lyžice masti\
\
1 vajce\
\
soľ\
\
20 g droždia\
\
\
\
PLNKA: \
\
150 g bryndza\
\
150 ml kyslá smotana\
\
60 g údená slanina
Postup přípravy
Z ohriateho mlieka, droždia a trošičku cukru si necháme vzísť kvások, medzitým si rozpustíme masť. K preosiatej múke si dáme vajíčko, masť, kvások, soľ a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť. Plnku si pripravíme zmiešaním bryndze a smotany, možme ju aj posoliť. Slaninku si opražíme a necháme vychladnút. \
\
Cesto si vyvaľkáme na plech vyložený papierom, natrieme plnkou a posypeme slaninkou. Pečieme na 170´C. nakrájame na štvorce.
\
Cesto si vyvaľkáme na plech vyložený papierom, natrieme plnkou a posypeme slaninkou. Pečieme na 170´C. nakrájame na štvorce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
10. 1. 2015, 9:22
nahlásit
lidunkavr
(upraveno)
6. 1. 2015, 18:30
Leni,na to se těším,to musím vyzkoušet taky děkuji za recept
nahlásit
ursulka7
(upraveno)
6. 1. 2015, 22:17
@lidunkavr
nie je za co
nahlásit