(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Hrachová krémová polévka
Potřebné ingredience
Asi 300-400 gr žlutého loupaného půleného hrachu-nemusí se namáčet,1 velká cibule,kus anglické,pár bobkových listů,sůl,pepř,smetana/šlehačka,olej,majoránka,2-3 stroužky česneku
Postup přípravy
Hrách přebereme,pořádně propláchneme,zalijeme studenou vodou,přidáme bobkové listy a přivedeme k varu,nesolíme.Podle potřeby můžeme dolévat horkou vodu.Jak začne vařit voda,posbíráme pěnu,uvaříme doměkka.Vyjmeme bobkáče,rozmixujeme ponorákem,osolíme,opepříme,přidáme rozetřený česnek a majoránku.Vmícháme dohněda osmahnutou cibulku a dokřupava opečenou anglickou-můžeme ji i sypat až do talíře,zjemníme smetanou-hotovo.
dcerka dnes zblajla tři talíře:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Brblalka
(upraveno)
5. 1. 2015, 10:16
Také máme moc rádi. Ten hrách to je klasický sušený hrách? Nebo je to mražený? Já, že hrášková polévka je spíše ze zmrazeného nebo čerstvého hrášku a pokud je to ze sušeného, tak je to spíš hrachová polévka? Alespoň jsem si to tak vždycky myslela, možná špatně.
KáKá
(upraveno)
5. 1. 2015, 10:28
@Brblalka
ze sušeného,máte pravdu,napsala jsem to špatně