(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Prostějovské rohlíčky
Potřebné ingredience
280g mletých vlašských ořechů, 280g moučk.cukru ,80g pol.mouky , 2 vejce
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, necháme uležet a poté tvarujeme malé rohlíčky. Těsto zpracovávejte po trochách, brzo se lepí,ale stačí si umýt ruce a dá si říct :-) . Pečeme při 150 C na peč.papíře, jen do růžova! Rohlíčky v průběhu pečení popraskají,to je v pořádku. Po zchládnutí plním máslovým krémem a konce máčím do čokolády, i když mému drahému vůůůůbec nevadí,když plněné nejsou :-) Uchováváme v chladnu, aby změkly,ale i tak jsou takové "gumové" ,tužší. Přesný název si nepamatuju,pekli je jen v Prostějově :-)
Detail
Dnes jsem ještě pekla, tak jsem Vám vyfotila jak vypadá těsto :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
loca
(upraveno)
15. 12. 2015, 13:23
Myslíte, že lze použít formičky-rohlíčky? Nebo je lepší hňácat jako vanilkové?
myška1000
(upraveno)
15. 12. 2015, 14:25
@loca
Snad neurazím autorku když odpovím jak jsem postupovala já. Těsto se mi hodně lepilo a fakt jsem na to neměla nervi,tak jsem vzala formičku na rohlicek vyložila mikrotenem,naplnila těstem a vyklopila na plech s pečícím papírem.Šlo to celkem dobře-prsty jsem si při plnění do formička vlhčila.Tak třeba vám to pomůže. Jinak autorce moc děkuji už takhle jsou žravé
Verča-Berda
(upraveno)
21. 12. 2015, 21:05
@myška1000
Jani vůbec neurazíte, jsem ráda za rady pro druhé. Manžel mně na ně taky pořád chodí, prý už je ani slepovat nemusím Dneska jsem pekla další várku, tak jsem vyfotila, jak vypadá těsto a jak hezky se dá rohlíček vyválet na silikon.podložce.
loca
(upraveno)
15. 12. 2015, 19:55
@myška1000
Tak to je taky super nápad, já jsem ještě uvažovala nad silik. formou , ale je vidět, že víc hlav víc ví . Jdu na to.
srneckova
(upraveno)
4. 12. 2015, 11:48
Verča-Berda
(upraveno)
4. 12. 2015, 19:51
@srneckova
Marcela52
(upraveno)
2. 12. 2015, 20:05
Veroniko, prosím o recept na krém, který drží. Kombinace másla, Hery a ztuženého tuku a co dál? Už jen cukr? A v jakém poměru tuky? Děkuji
Verča-Berda
(upraveno)
4. 12. 2015, 8:25
@Marcela52
Marci jak ho budu dělat, nafotím a recept vložím
Aaalenkaaa
(upraveno)
4. 11. 2015, 16:42
jaký děláte krém...jen klasika máslo s cukrem, nebo ještě pudink či něco jiného...?
Verča-Berda
(upraveno)
7. 11. 2015, 8:56
@Aaalenkaaa
Ali dělám máslový krém, co mám recept po babičce.....je to kombinace másla, Hery a ztuženého tuku. Je výborný a hlavně drží.
Jitaku
(upraveno)
4. 11. 2015, 13:38
Verča-Berda
(upraveno)
7. 11. 2015, 8:54
@Jitaku
Atuna
(upraveno)
3. 11. 2015, 21:57
Verča-Berda
(upraveno)
7. 11. 2015, 8:53
@Atuna
hantonie
(upraveno)
18. 10. 2015, 18:34
tak to je přesně ten recept, který mi cca před 10 lety někam schovali domácí skřítkové , nemohla jsem ho nikde najít až tady u vás.Verunko, dnes dělaná zkušební 1/2 dávka. Já kdysi jsem je nelepila na sebe, ale krémovou vrstvu jsem máčela v čokoládě. ´Díky, že jste recept vložila, určitě budu dělat na vánoce
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 20:06
@hantonie
Jé Peti,ani nevíte,jakou mám radost ! Já už taky vyzkoušela tolik receptů, popisovala každému,jak to vypadalo a chutnalo a nevěděla ani název,znala jsem je jen takhle slepené a konce čokoládové,ale určitě by šly i na způsob pařížských rohlíčků, je tam všechno,jen jinak poskládané. Ještě jednou děkuji za veselou zprávičku
littlenail
(upraveno)
18. 10. 2015, 13:02
Další druh co letos zkusím
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 15:28
@littlenail
Dani ať chutná
Paluna
(upraveno)
15. 10. 2015, 2:32
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 11:44
@Paluna
Děkuju Pavli
hantonie
(upraveno)
14. 10. 2015, 23:58
vypadají úžasně, ořechy zbožnuju, jen nějak nemůžu přijít na to, jak je plníte slepíte 2 k sobě?
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 11:44
@hantonie
Ano Peťi, slepím dva k sobě stranou ,kterou byli na plechu. Dělám je malinké.
lidare
(upraveno)
14. 10. 2015, 19:54
krásné cukroví ,máte i recepty na to cukroví?
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 11:43
@lidare
Samozřejmě Lidu,pekla jsem ho . Některé je z mmb,některé jsou recepty mé babičky.
peggybundova
(upraveno)
14. 10. 2015, 19:30
Ještě jednou chválím, výborné a já je tea gumové nemám, úplně měkkounké, jen se rozplývají řadím k top cukroví
Verča-Berda
(upraveno)
18. 10. 2015, 11:41
@peggybundova
Táni děkuju Vidíš,jsi šikovnější jak já Já ten recept sháněla neskutečně dlouho,měla jsem ho v hlavě a na jazyku roky a nikdo je neznal