(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
JEDNODUCHÁ KOPROVKA OD MOJÍ BABIČKY
Potřebné ingredience
olej nebo jiný tuk
hladká mouka
mléko
cukr, sůl, kopr, ocet nebo citr.šťáva
Postup přípravy
Z přiměřeného množství tuku a mouky uděláme jíšku. Neměla by být tmavá, ale spíš světlejší. potom přilijeme trošku mléka a metličkou rozkvedláme do hladka. Potom dolejeme tolik mléka aby omáčka měla správnou hustotu a necháme povařit. Přidáme nasekaný kopr a ochutíme cukrem, solí a případně octem nebo citronkou - jak kdo má rád.
Podáváme s vařeným vajíčkem a knedlou. Babička nám ji dávala s bramborama a aspoň já jsem se mohla umlátit. DOBROU CHUŤ
Podáváme s vařeným vajíčkem a knedlou. Babička nám ji dávala s bramborama a aspoň já jsem se mohla umlátit. DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

avynka
(upraveno)
15. 2. 2010, 13:07
Dneska bude u nás taky tato koprovka, dělám ji stejně a stejně jako vy ji miluju s bramborem
. Koprovku s bramborem mě naučila taky babička a je to naprostá mňamka
. Já osobně ji s knedlíkem nemusím
.





nahlásit

A-nísek
(upraveno)
18. 9. 2008, 10:14
Tak přesně dělám koprovku já
naučila mě ji maminka.Dělám jíšku s másla a někdy pro zjemnění přidám trochu smetany,ale nemusí být



nahlásit

dssl
(upraveno)
13. 9. 2008, 18:18
Super, moc díky za receptík. Už se vaří

nahlásit