(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Brynzáčky k vínu
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky,80g tuku,nebo oleje,1 žloutek,250 ml mléka,20g droždí,špetka soli,1/2 lžičky cukru. Na náplň:10 dkg nivy,10 dkg brynzy,4 lžíce zakysané smetany,trocha pažitky/ v zimě používám mraženou/ vejcena potření,sůl a kmín na posypání
Postup přípravy
Já si těsto zadělávám v pekárně ,ale lze i normálně v míse.
Do vlažného mléka dáme lžíci cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosijeme mouku přidáme sůl,žloutek ,tuk a vykynutý kvásek.Důkladně promícháme a necháme hodinu kynout.
Těsto pak rozválíme vykrájíme trojúhelníčky (nebo jiné tvary ) naplníme brynzovou nádivkou ,dáme další trojúhelníček na ten s nádivkou ,přitiskneme k sobě a necháme ještě asi 10 minut kynout.Pak potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.
Na náplň smícháme nastrouhanou nivu s brynzou a zakysanou smetanou,přidáme nasekanou pažitku.(vždy mě ještě nějaká pomazánka zbyde ,tak ji použiji na chuťovky).
Do vlažného mléka dáme lžíci cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosijeme mouku přidáme sůl,žloutek ,tuk a vykynutý kvásek.Důkladně promícháme a necháme hodinu kynout.
Těsto pak rozválíme vykrájíme trojúhelníčky (nebo jiné tvary ) naplníme brynzovou nádivkou ,dáme další trojúhelníček na ten s nádivkou ,přitiskneme k sobě a necháme ještě asi 10 minut kynout.Pak potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.
Na náplň smícháme nastrouhanou nivu s brynzou a zakysanou smetanou,přidáme nasekanou pažitku.(vždy mě ještě nějaká pomazánka zbyde ,tak ji použiji na chuťovky).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kleinka
(upraveno)
24. 12. 2014, 16:04
do pekárny kolik kvasnic dáváte prosím?
chalupnicka
(upraveno)
24. 12. 2014, 16:29
@Kleinka
Vše stejné množství, jako do mísy