Letošní cukroví
Potřebné ingredience
recept na sněhuláky a florentinské košíčky
Postup přípravy
Florentinské košíčky
Těsto:30dkg polohrubé mouky,10dkg ckru, 2 vanilkové cukry ,4 lžíce vody, 13dkg másla.Z přísad vypracujeme těsto,které necháme odležet Náplň: 5dkg másla, 10dkg cukru, 2 lžíce medu, 1/8l šlehačky, 10dkg nahrubo nasekaných mandlí ,10dkg nahrubo nasekaných ořechů, 2,5dkg kandovaného ovoce.Šlehačku spojíme s cukrem,přidáme med a zahříváme dokud se neudělá světle hnědá kašička,poté přidáme ostatní přísady a za stálého míchání slabě vaříme až se vše spojí. Z těsta vykrajujeme ozdobná kolečka,vložíme do papírového košíčku a poté do formičky na košíčky (aby těsto drželo tvar),naplníme ořechovou směsí a společně pečeme.Lepší je neplnit až po okraj,protože při pečení ořechová směs bublá.Z kovových formiček košíčky vyndaváme až když jsou mírně vychladlé
Sněhuláci a eskymáci
50dkg polohrubé mouky,12 dkg mletých ořechů,30dkg másla,25dkg cukru, 1vejce,trochu skořice - z přísad vypracujeme těsto,které necháme odležet.Poté z něj vykrajujeme malá kolečka,která po upečení slepujeme máslovým krémem vždy tři na sebe,krémem potřeme boky,obalíme v kokosu a vršky potřeme tmavou čokoládou (eskymáci) a bílou polevou (sněhuláci) a dozdobíme dle fantazie
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé