(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bezlepkové kváskové rohlíky
Potřebné ingredience
bezlepkový kvásek, na rozkvašení večer- 2 lžíce mix b a voda 3-5 lžic rozkvašení ráno- 200ml vody, 110g mix b, 40 g pohankové mouky na zpracování těsta v pekárně- 70g mix b,70g M&S mouka, 40g tapioková škrobová mouka, 40g čiroková hladká mouka,2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička xantanu
Postup přípravy
postupovala jsem obdobně jako u chleba...večer vyndat kvásek, přidala jsem 2 lžíce mix b a 4,5 lžíce vody,přibližně....ráno jsem odebrala 2 lžíce kvásku (84g),přidala 110 g mix b a 40 g pohankové mouky a 200 ml vody,dala kynout na topení na 3 hodiny....zárověň jsem namočila do 250 ml vody 1 lžíci psyllia.....po 3 hodinách jsem dala do pekárny nabobtanalé psyllium,2 lžíce oleje a 2 lžíce sádla, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru a 70 g mix b, 70 g M&S mouky, 40 g tapiokové škrobové mouky a 40 gr čirokové hladké mouky....nechala jsem zpracovat těsto a dala kynout na topení na 2,5 hodiny....pak jsem zpracovala rohlíky a bulky,těsto se docela lepilo,takže jsem celkem dost podsypávala...nechala jsem kynout v troubě na 40 stupnu ještě další 1,5...no a pekla jsem na 250 stupnu, se zapařením trouby jako u chleba...přesný postup je u receptu Bezlepkový kváskový chleba....
...
....
na řezu...
rohlík na řezu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé