(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kváskový chléb s bramborákem
Potřebné ingredience
330 ml vody, 2 lžičky oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1,5 lžíce směsi na bramborák v prášku, 1,5 lžičky cukru, 75 g žitné chlebové mouky, 400 g hladké mouky, do rohu 1,5 lžíce hustého kvásku a do opačného rohu 9 -10 g čerstvého droždí.
Postup přípravy
Suroviny dáme do formy pekárny v uvedeném pořadí a použijeme program základní 1200 g, co nejtmavší barvu. Chlebík je chuťově velmi dobrý, světlý, výborný i druhý a třetí den. Pokud chceme zdravější formu chleba, nahradíme 100 g hladké mouky celozrnnou a použijeme program na celozrnný chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MarieHol.
(upraveno)
2. 10. 2016, 18:15
Dobrý den, chleba vypadá moc pěkně, ale nechápu proč máte v ingrediencích droždí když máte v názvu Kváskový chléb ????????
iv@
(upraveno)
28. 4. 2015, 14:40
U kopírovaných receptů z Pekárnománie uvádějte, prosím, odkaz! http://www.pekarnomanie.cz/kvaskovy-chleba-s-bramborakem/