Tlačené perníčky (podle receptu ID 279285)
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 polévková lžíce koření do perníku, 50 g tuku (Omega), 2 vejce, 2 polévkové lžíce medu; * NA POTŘENÍ FORMIČEK: olej; * NA POLEVU: 100 g cukru krupice, 100 ml vody
Postup přípravy
Těsto nožem pokrájet na menší kousky.
Formičky lehce potřít olejem a vtlačit těsto.
Vytlačené těsto opatrně vyloupnout z formičky a dát na pečící papír.
Přebytečné těsto oříznout ostrým nožem.
Péct při 180°C 10-15 minut.
Mezitím připravit polevu - svařit vodu s cukrem.
Perníčky hned po upečení potřít polevou, přendat do chladu a nechat několik hodin zaschnout.
Všechny suroviny na těsto důkladně promíchat a vypracovat z nich hladké tužší těsto.
Těsto nechat dva dny odležet v lednici.
Těsto nožem pokrájet na menší kousky.
Formičky lehce potřít olejem.
Vtlačit těsto.
Vytlačené těsto opatrně vyloupnout z formičky a dát na pečící papír.
Přebytečné těsto oříznout ostrým nožem.
Péct při 180°C 10-15 minut.
Mezitím připravit polevu - svařit vodu s cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé