(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Trvanlivý máslový krém
Potřebné ingredience
2 vejce, 12-15 dkg cukru /podle chuti/,1 máslo, trocha rumu
Postup přípravy
Vejce s cukrem ušleháme nad párou do hustoty majonézy, hmota musí být horká,potom šleháme do zchladnutí...zvlášť si vyšlehám máslo a k němu přidáváme zchladlou hmotu...můžeme přidat rum, kakao, scezenou kávu...používám na cukroví, v pohodě vydrží v chladu až měsíc...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zonoro
(upraveno)
21. 12. 2014, 21:38
Děkuji za super recept. Byla jsem ale líná a nešlehala do studena, jen dala do jiné misky a do kastrolu se studenou vodou Druhou várku jsem asi dělala kratší dobu nad párou, tak je řidší - je to ale moje chyba poučení pro příště. Každopádně chuťově vynikající, je to klasika, co se dřív dávala i do dortů a tak použiju i na dort . aneb už vík,co používa do dortů jedna zkušená cukrářka, co má hodně přes 70.