(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Maminčin medovník
Potřebné ingredience
Ingredience:
Těsto: 3 vejce, 300 g moučkového cukru, 1 lžička sody (prášku do pečiva), 5 lžic medu, 390 g hladké mouky
Krém: 200 g másla, 260 g salka
Posypka: hrst vlašských ořechů, lžička kakaa, lžička mletého cukru
Postup přípravy
Postup přípravy:
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír. Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.
Je to rychlé a moc dobré!
Mám ho vyskoušenej jen obrázek jsem okopírovala (tímto se omlouvám) ale vždy se snědla tak rychle že jsem nestihla nafotit.
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír. Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.
Je to rychlé a moc dobré!
Mám ho vyskoušenej jen obrázek jsem okopírovala (tímto se omlouvám) ale vždy se snědla tak rychle že jsem nestihla nafotit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pacey
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:18
Já jsem si cca před necelým rokem vybrala recept na svůj první medovník u paní Ivety s ID 155,přijde mi velmi podobný a recept je také máslo + nevařené salko a je to super! Doporučuji!
hana.54
(upraveno)
21. 3. 2008, 13:07
jsou tu spousty jiných medovníků tak se koukni
keltka
(upraveno)
21. 3. 2008, 13:05
no já jen,že medovník dělám jen z vařeného salka,ale už jsem tady viděla krém do dortu z normálního salka bez vaření
hana.54
(upraveno)
21. 3. 2008, 12:58
salko se samo vaří akorát to zkopírovala pěkně hrc prc tohle je recept opravdu pro ty kdo o tom něco vědí a nebo
keltka
(upraveno)
21. 3. 2008, 14:18
@hana.54
mě to nepřipadá hrc vše chápu dobře jen mě zaujal ten krém,bude to zase jiné určitě vyzkouším tak jako i jiné recepty od paní Jany
dolik76
(upraveno)
21. 3. 2008, 14:03
@hana.54
tak te´d jsem hledala a našla sjemrecept kde se salko taky nevaří a ne jeden.
janca.l
(upraveno)
21. 3. 2008, 13:56
@hana.54
ne to salko se nevaří a zkopírovaný hrc prc to vážně není dělám ho už spousty let a recept mám od prababičky. Jinak díky za nedůvěru.
Init
(upraveno)
24. 3. 2008, 0:00
@janca.l
Jani, na jak velkou formu je ten recept? Že bych vyzkoušela, ale mám středně velkou formu...
janca.l
(upraveno)
29. 3. 2008, 11:02
@Init
no já asi taky změřila jsem jí a má 25cm průměr.
keltka
(upraveno)
21. 3. 2008, 14:15
@janca.l
určitě vyzkouším s vaším krémem!!!pro mě je váš recept srozumitelný,jen jsem nevěděla ten krém už jsme přejedeni toho karamelového,tak to bude trochu jiné už jsem se i chystala,že to zkusím dát do dortu,jak to tady už někdo psal díky za inspiraci
janca.l
(upraveno)
21. 3. 2008, 15:17
@keltka
já jí dělám taky do dortové formy, napište pak jak chutnála ju
keltka
(upraveno)
21. 3. 2008, 11:56
a to salko se nevaří?!