Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Císařský trhanec - kaiserschmarrn

0.0
Císařský trhanec - kaiserschmarrn

Potřebné ingredience

hrst rozinek - velký panák rumu - 500 ml mléka - 5 žloutků - 250 g polohrubé mouky - 1 vanilkový cukr - 1 lžička soli - 5 bílků - hnědý cukr - máslo ............ dle chuti může být i citronová kůra, skořice, strouhané jablko

Postup přípravy

tak tři hodiny předem rozinky namočit v rumu.
V mléce rozmíchat metlou žloutky, cukr, mouku a sůl a rozinky i s rumem, nechat 15 minut stát, ušlehat bílky a vmíchat.
pánvičku (dělám na pánvičce z IKEA za 39,- kč) roztopit, potřít máslem, posypat trochu hnědým cukrem a nalít tři naběračky. Asi dvě minuty opékat po jedné straně, posypat trochou hnědého cukru, potom otočit a chvíli opékat, potom roztrhat na kousky a opékat dohněda. Dávám průběžně do skleněné mísy s poklicí a trochu ještě prosypu hnědým cukrem.
Před každou další dávkou potřít pánev máslem. Z tohoto množství jsem měla čtyři dávky po třech naběračkách. S velikostí pánve se mění i počet naběraček příp. doba smažení, potřeba vyzkoušet.

má se podávat se zavařeninou - dala jsem třešně. fantazii se meze nekladou, může být i marmeláda, brusinky..

je tu více receptů na trhanec, tento je inspirovaný rakouskou sladkou dobrotou. velice nám chutnala, tak sem taky přidávám.

posypat horní vrstu hnědým cukrem

a po otočení trhat a trhat:-) celkem po každé straně smažit asi 3 minuty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie