(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Císařský trhanec - kaiserschmarrn
Potřebné ingredience
hrst rozinek - velký panák rumu - 500 ml mléka - 5 žloutků - 250 g polohrubé mouky - 1 vanilkový cukr - 1 lžička soli - 5 bílků - hnědý cukr - máslo ............ dle chuti může být i citronová kůra, skořice, strouhané jablko
Postup přípravy
tak tři hodiny předem rozinky namočit v rumu.
V mléce rozmíchat metlou žloutky, cukr, mouku a sůl a rozinky i s rumem, nechat 15 minut stát, ušlehat bílky a vmíchat.
pánvičku (dělám na pánvičce z IKEA za 39,- kč) roztopit, potřít máslem, posypat trochu hnědým cukrem a nalít tři naběračky. Asi dvě minuty opékat po jedné straně, posypat trochou hnědého cukru, potom otočit a chvíli opékat, potom roztrhat na kousky a opékat dohněda. Dávám průběžně do skleněné mísy s poklicí a trochu ještě prosypu hnědým cukrem.
Před každou další dávkou potřít pánev máslem. Z tohoto množství jsem měla čtyři dávky po třech naběračkách. S velikostí pánve se mění i počet naběraček příp. doba smažení, potřeba vyzkoušet.
má se podávat se zavařeninou - dala jsem třešně. fantazii se meze nekladou, může být i marmeláda, brusinky..
je tu více receptů na trhanec, tento je inspirovaný rakouskou sladkou dobrotou. velice nám chutnala, tak sem taky přidávám.
V mléce rozmíchat metlou žloutky, cukr, mouku a sůl a rozinky i s rumem, nechat 15 minut stát, ušlehat bílky a vmíchat.
pánvičku (dělám na pánvičce z IKEA za 39,- kč) roztopit, potřít máslem, posypat trochu hnědým cukrem a nalít tři naběračky. Asi dvě minuty opékat po jedné straně, posypat trochou hnědého cukru, potom otočit a chvíli opékat, potom roztrhat na kousky a opékat dohněda. Dávám průběžně do skleněné mísy s poklicí a trochu ještě prosypu hnědým cukrem.
Před každou další dávkou potřít pánev máslem. Z tohoto množství jsem měla čtyři dávky po třech naběračkách. S velikostí pánve se mění i počet naběraček příp. doba smažení, potřeba vyzkoušet.
má se podávat se zavařeninou - dala jsem třešně. fantazii se meze nekladou, může být i marmeláda, brusinky..
je tu více receptů na trhanec, tento je inspirovaný rakouskou sladkou dobrotou. velice nám chutnala, tak sem taky přidávám.
posypat horní vrstu hnědým cukrem
a po otočení trhat a trhat:-) celkem po každé straně smažit asi 3 minuty
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé