(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Výborný skořicový pletenec
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 4 hrnky hladké mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 2 žloutky, 1/4 kostky másla, 2 lžíce cukru, 1 kostka droždí, 1 lžička soli ..... vše šoupnu do pekárny NÁPLŇ: do 1/2 kostky rozpuštěného másla nasypeme 10 lžic cukru (třtinového, můžete dát určitě i obyčejný) a 5 lžiček skořice a promícháme
Postup přípravy
Je to velice jednoduché a výsledný efekt je pohledově i chuťově výborný. Bude brzy pryč.
1. těsto uděláme v pekárně nebo ručně
2. pak ho rozválíme na plát obdélníkového tvaru.
3. potřeme náplní a stočíme do dlouhé rolády
4. tu podélně rozřízneme na 2 části - copy, které pak propleteme
5. spletený cop stočíme a necháme péct asi 20-25 minut při 180 stupních
Nejlepší je videopostup zde:
http://tn.nova.cz/clanek/sladka-pochoutka-lada-hruska-upekl-skoricovy-pletenec.html
1. těsto uděláme v pekárně nebo ručně
2. pak ho rozválíme na plát obdélníkového tvaru.
3. potřeme náplní a stočíme do dlouhé rolády
4. tu podélně rozřízneme na 2 části - copy, které pak propleteme
5. spletený cop stočíme a necháme péct asi 20-25 minut při 180 stupních
Nejlepší je videopostup zde:
http://tn.nova.cz/clanek/sladka-pochoutka-lada-hruska-upekl-skoricovy-pletenec.html
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
30. 11. 2014, 9:47
A na druhou stranu já bych Estonský kringel nehledala, ale pokud jsem v televizi jen jedním uchem zaslechla Hrušku s věncem, to jsem si zapamatovala a pak i vyhledala a upekla. A věřte, je mně jedno jestli upeču podle Hrušky nebo podle Helenky či Kačenky, pro mně je vždycky hlavní, že upeču nebo udělám a že je to k jídlu. Neříkám, že dělám všechny jeho recepty, to ani náhodou, ale třeba šneky, loupáky, tady ten pletenec. A pokud si pamatuji, Hruška vždycky tvrdil, že recepty dostává od diváků a z nich vybírá ty nejlepší. A že to nepatří do hlavních zpráv - to je jiná, s tím naprosto souhlasím.
Filipka
(upraveno)
15. 1. 2015, 16:49
@
podle mého názoru byl Láďa Hruška ve správný čas na správném místě !! Právě naopak, vedle každodenních zpráv plných násilí, korupce, válek, nespravedlnosti, nemocí, se najednou zjeví někdo, kdo vaří jen tak, spíš pro legraci, a to je, myslím, to co lidi v této době potřebují. A už jen za to, díky pane Hruška
Andy1.
(upraveno)
5. 12. 2014, 8:02
@
Jj, musím s vámi souhlasit.
jazina
(upraveno)
30. 11. 2014, 9:00
Děvčata, také s Vámi souhlasím. Opsat recepty a pak se na tom napakovat, to by uměl každý. Jenže to chce dávku drzosti
danima3
(upraveno)
28. 11. 2014, 14:24
Souhlasím s paní pode mnou, ten je hrušky asi tak stejně jako můj, Láďa okopčí na netu a pak prodá, nechápu, jak tu jeho kuchařku může někdo koupit, taky mám sešit, kam si znamenám oblíbené recepty z netu a ten má stejnou hodnotu jako ta ,,slavná kuchařka" pana Hrušky nicméně kringl znám a dělám, milujeme skořici, díky za připomenutí, zas ho udělám
Kkendy
(upraveno)
28. 11. 2014, 13:11
Skořicový pletenec podle Hrušky??? Nemáte spíš na mysli ESTONSKÝ KRINGEL???? Receptů je na netu plno...nesnášim Hrušku a jeho brakování receptů z internetu ....Pak to hodí na papír,přes známosti nechá vvytisknout a pak si na cizým peří namastí svojí kapsu A prosim-za těmidle slovy se fakt neskrývá závist,ale upřímný odpor k tomu pánovi.... Jinak ESTONSKÝ KRINGEL peču často a je výborný... http://search.seznam.cz/searchScreen?q=estonsk%C3%BD+kringel+recept&sourceid=FF_3
Andy1.
(upraveno)
5. 12. 2014, 8:01
@Kkendy
Vidíte a to by mě v životě nenapadlo to hledat podle názvu, který jsem nikdy neslyšela. Ale protože spousta lidí sleduje zprávy, tak jim je skořicový pletenec daleko srozumitelnější než ten originální. Také toto je diskuze o receptech, takže jaký vztah máte k pánovi, který ho představil veřejnosti v hlavním vysílacím čase, je jaksi bezpředmětné.
nula
(upraveno)
28. 11. 2014, 16:44
@Kkendy
Plně s vámi souhlasím........
jitullka
(upraveno)
28. 11. 2014, 13:25
@Kkendy
Mluvíte mi z duše..... ten dotyčný nic o vaření neví je to patlal.
Kkendy
(upraveno)
28. 11. 2014, 13:27
@jitullka
Patlal co mluví na kameru s plnou pusou jídla a pak se to vysílá ve zprávách... Gurmánský experimentátor
pedimi
(upraveno)
28. 11. 2014, 14:35
@Kkendy
moje řeč a vysíláme to v hlavním vysílacím čase v televizních novinách,raději bych se dozvěděla co se děje ve světě a aktuální informace z naší republiky a ne kde zas Hruška co vyhrabal....je to patlal a ostuda Tv nova..dokud dělal klasickýho reportéra na Primě tak byl dobrej novinář,teď z něj udělaly šaška hlavního zpravodajství
cipkacipka
(upraveno)
28. 11. 2014, 11:43
tak ten známe a je fakt super a hlavně velmi rychlý..a občas místo másla a skořice ho pomatlám nutelou a ten je taky super
Andy1.
(upraveno)
5. 12. 2014, 7:56
@cipkacipka
To musím určitě vyzkoušet, to bude něco pro děti.
chalupnicka
(upraveno)
28. 11. 2014, 8:26
Povedl se vám
Andy1.
(upraveno)
5. 12. 2014, 7:55
@chalupnicka
Děkuji.