(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Punčové řezy
Potřebné ingredience
Korpus : 2x Plát Suroviny na jeden plát : 4 vejce 80g polohrubé mouky 80g cukru krupice
Postup přípravy
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu za postupného zašlehávání cukru krupice. Poté opatrně vmícháme rozmíchané žloutky a mouku. Rozetřeme na pečící papír uřezaný dle velikosti plechu a upečeme na 220 stupňů asi 7 minut (dokud nebude plát na dotek lepit a bude zlatavý)
A takhle 2krát.
Pláty rozkrojíme na půl a vzniknou nám 4 pláty
Rozvar punčový : 350g cukru krupice
250 g vody
Punčové a rumové aroma dle chuti a vůně a trošku citronky.
Cukr svaříme s vodou a jak se cukr rozpustí a začne vřít tak přidáme aromata a citronku a necháme přejít varem a vypneme. Necháme vychladnout,rozdělíme na poloviny a obarvíme na barvičky jaké chcete(jeden rok jsem měla zelenou a modrou )
Barvičky použíme potravinářské práškové rozpuštené v teplé vodě.
Vezmeme jeden plát,potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem. Ten prolijeme rozvarem vlažným.. (já používám štěteček a potírám a nebo pet flašku malou a do víka udělám díry a postříkávám.)
Třetí plát potřeme marmeládou a potřenou stranou přiklopíme na prolitý plát. Ten třetí také prolijeme rozvarem jiné barvy.
Čtvrtý plát potřeme bokem marmeládou a namazanou plochou zase přiklopíme na ten namočený.
Je lepší dát na hotový punčový řez třeba stejně velké prkýnko a zatížit třeba krabičkou mléka nebo čímkoli jiného. Pozor bude vytékat trošku ten rozvar.
Dáme vychladit do lednice aspon přes noc a na druhý den otočíme vzhůru spodkem nahoru a povrch polijeme fondánovou polevou ( dá se koupit na internetu nebo uvařit ale je to složitější) a přestříká se polevou čokoládovou dle vlastní fantasie.
Nakrájíme na požadovanou velikost a baštíme…
A takhle 2krát.
Pláty rozkrojíme na půl a vzniknou nám 4 pláty
Rozvar punčový : 350g cukru krupice
250 g vody
Punčové a rumové aroma dle chuti a vůně a trošku citronky.
Cukr svaříme s vodou a jak se cukr rozpustí a začne vřít tak přidáme aromata a citronku a necháme přejít varem a vypneme. Necháme vychladnout,rozdělíme na poloviny a obarvíme na barvičky jaké chcete(jeden rok jsem měla zelenou a modrou )
Barvičky použíme potravinářské práškové rozpuštené v teplé vodě.
Vezmeme jeden plát,potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem. Ten prolijeme rozvarem vlažným.. (já používám štěteček a potírám a nebo pet flašku malou a do víka udělám díry a postříkávám.)
Třetí plát potřeme marmeládou a potřenou stranou přiklopíme na prolitý plát. Ten třetí také prolijeme rozvarem jiné barvy.
Čtvrtý plát potřeme bokem marmeládou a namazanou plochou zase přiklopíme na ten namočený.
Je lepší dát na hotový punčový řez třeba stejně velké prkýnko a zatížit třeba krabičkou mléka nebo čímkoli jiného. Pozor bude vytékat trošku ten rozvar.
Dáme vychladit do lednice aspon přes noc a na druhý den otočíme vzhůru spodkem nahoru a povrch polijeme fondánovou polevou ( dá se koupit na internetu nebo uvařit ale je to složitější) a přestříká se polevou čokoládovou dle vlastní fantasie.
Nakrájíme na požadovanou velikost a baštíme…
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé