Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Domácí paštika z krůtích jatýrek

0.0
Domácí paštika z krůtích jatýrek

Potřebné ingredience

máslo 100 g, sůl a pepř 1 dávka, cibule 1 kus, česnek 3 stroužky, krůtí játra 500 g, kvalitní červené víno 150 ml, hrst čerstvého tymiánu 1 dávka, hrst sušených brusinek 1 dávka, hrst špalíčku mandlí 1 dávka, tousty
k podávání 1 dávka.

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem herce Oldřicha Navrátila. Paštiku jsem dělala z krůtích, ne z kachních jater. Příště vynechám brusinky je po nich paštika sladší, nicméně jinak vynikající :o))))
Postup: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek
Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit
Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem
Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle. Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout. Nebo po namixování plníme do lahviček.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 19. 11. 2014, 12:40
(clamp)
Alena32 20. 11. 2014, 10:37
@laskonka333 Děkuji Soňo, paštika je velmi chutná. (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie