(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Houskový knedlík - nejlepší recept
Potřebné ingredience
250 ml mléka,250g hrubé mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce,1 lžíce olivového oleje,1 kávová lžička soli,1 kávová lžička krystal. cukru,čtvrtku kostičky droždí,2 rohlíky nakrájené na kostičky( den staré)
Postup přípravy
Do hnětací nádoby si dáme mléko,rozšlehané vejce,olivový olej,na to nasypeme odváženou mouku,do jednoho rohu dáme 1 lžičku soli a do druhého 1 lžičku cukru,navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto a necháme pracovat.Po zaznění tónu přidáme kostičky rohlíků.program trvá 1 a 1/2 hodiny-vyndáme si těsto na vál.připravíme si větší kastról s vodou a trochou soli-dáme vařit.Z těsta si vyválíme 2 šišky.Když začne voda bublat zavaříme knedlíky a vaříme 20 minut. Jsou-li uvařené vyzkoušíme tak,že jeden knedlík vyndáme ,překrojíme v půli,neníli provařen ,ještě vrátíme do vody a dovaříme.Nakrájíme na plátky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
11. 5. 2021, 21:26
Zanetik
(upraveno)
8. 5. 2021, 22:12
Výborný knedlík i když jsem musela namíchat mouky ( 125g hrubé,75g krupice,300g polohrubé)
Jance a Elishka
(upraveno)
29. 10. 2016, 13:54
Výborný knedlík, smíchala jsem i s tmavou moukou, heboučký, nadýchaný, no prostě výborný. Děkuji za sdílení tohoto receptu.
Kykča2
(upraveno)
11. 3. 2015, 19:36
je vynikajici dekuju