(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Nepřekonatelná klasika-Koprová omáčka
Potřebné ingredience
500 ml hovězího vývaru, 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky,1 kelímek smetany na vaření,sůl,cukr,ocet, svazek čerstvého kopru
Postup přípravy
V nepřilnavém kastrolu si rozpustíme máslo,zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku,kterou zalijeme vývarem-rozšleháme metličkou a dobře provaříme.Kopr nasekáme najemno, dáme do malého kastůlku s trochou vody lžící octa a necháme přejít varem,pak vlijeme do omáčky .Přidáme smetanu a necháme přejít varem,dochutíme solí a cukrem,omáčka by měla mít příjemnou slako-kyselou chuť.Podáváme z vařeným hovězím masem nebo vařeným vejcem natvrdo.Jako příloha mohou být houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
23. 7. 2020, 23:37