Čokoládový dort
Potřebné ingredience
Čokoláda tmavá, alespoň 60 % 200 g Kakao 30 g Máslo 250 g Cukr krupice 250 g Vejce 3 ks Mléko 3,5 % 100 ml Prášek do pečiva 8 g Vanilka extrakt = aroma 1 lžička Instantní káva 1 lžička Bílá mouka hladká 220 g poleva či čokoládový přeliv Trvanlivá šlehačka v krabičce 250 ml Čokoláda nejlépe na vaření 250 g
Postup přípravy
2. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout.
3. Poté přidáme cukr, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme.
3. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše prosejeme pomocí sítka a promícháme.
4. Vzniklé těsto nyní můžeme vlít do předem vymazané a moukou vysypané formy.
5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 60 minut.
Přelivu či polevy docílíme tak, že do hrnce nalijeme šlehačku. Když téměř dosáhne varu, vypneme plotýnku a poté přidáme nasekanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv (nejlépe teplý) přímo na ukrojený kousek dortu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé