(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
◦5 vajec ◦200 g cukru ◦200 g polohrubé mouky ◦5 lžic oleje ◦5 lžic vody ◦1/2 prášku do pečiva Krém: ◦1 kg jahodového protlaku ◦2 jahodové pudinky ◦cukr moučka ◦600 g zakysané smetany ◦6 plátků želatiny 500 ml smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky
Postup přípravy
Do ušlehaných žloutků s cukrem postupně zašleháme olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků. Upečeme na vymazaném a vysypaném hlubokém plechu. Rozmačkané jahody ( dala jsem proslazené z mrazáku) dáme do kastrolu, dobře rozmícháme s pudinkovými prášky a uvaříme jako klasický pudink. Necháme vychladnout, zašleháme zakysanou smetanu a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, potom vymačkáme, v mističce přelijeme cca 4 lžícemi horké vody z varné konvice a promícháme do rozpuštění želatiny. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému. Krém rozetřeme na studený piškot a vložíme přes noc do chladničky zatuhnout.
Druhý den potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Druhý den potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
maad
(upraveno)
11. 6. 2016, 16:36
chalupnicka
(upraveno)
14. 11. 2014, 10:35
Vypadají skvěle mňam ,vyzkoušela bych ,ale neseženu kilo jahodového protlaku-škoda