Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bábovka slavnostní z vaječného likéru

0.0
Bábovka slavnostní z vaječného likéru

Potřebné ingredience

Ingredience:\
\
5 vajec\
\
200 g cukru\
\
1 vanilkový cukr\
\
400 g polohrubé mouky\
\
100 g sekané čokolády\
\
100 g sekaných loupaných mandlí nebo ořechů\
\
¼ l vaječného likéru\
\
¼ l rostlinného oleje\
\
1 prášek do pečiva\
\
tuk, ořechy nebo mandle a strouhanka na formu\
\
Na muffiny: vynecháme mandle nebo ořechy a do těsta přimícháme 200 g\
\
čerstvých nebo mražených malin, borůvek, rybízu nebo jahod

Postup přípravy

Příprava:\
\
Vejce, oba druhy cukrů ušleháme do pěny. Přiléváme likér a olej a znovu\
\
zašleháme. Mouku promícháme s práškem do pečiva, sekanou čokoládou, ořechy\
\
(mandlemi) a přimícháme do těsta. Bábovkovou nebo věncovou formu\
\
vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a do žeber bábovky nalepíme půlky\
\
mandlí nebo ořechů. Do formy nalijeme těsto, uhladíme a pečeme při 180 °C\
\
v elektrické troubě (horkovzdušná 150 °C). Po zapečení teplotu snížíme\
\
a dopékáme. Doba pečení asi 45 minut. Po upečení necháme ve formě\
\
prochladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.\
\
Muffiny pečeme také při 180 °C, ke konci dopečeme na 160 °C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie