(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Rizoto s cuketami, rajčaty a bazalkou
Potřebné ingredience
25 dkg rýže(já používám jasmínovou),25 dkg rajčat,2 cukety 1 větší cibule,3 stroužky česneku, sušená bazalka, olivový olej,400 ml vývaru z kostky ,sůl, strouhaný sýr Gouda, čerstvá bazalka.
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V kastrole na olivovém oleji cibuli a česnek orestujeme ,přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut do změknutí rýže. Rajčata a cukety očistíme, omyjeme .Cuketu podélně rozřízneme na půlky a nakrájíme na silnější kolečka , rajčata nakrájíme na měsíčky.Na pávi na troše oleje cukety a rajčata orestujeme a podusíme doměkka -asi 10 minut , přidáme trochu sušené bazalky. Takto připravenou zeleninu vmícháme do měkké rýže. Na talíři sypeme strouhaným sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou a opečenou cuketou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
3. 8. 2017, 18:29
Martina.H
(upraveno)
3. 8. 2017, 14:12
Výborné, akorát jsem dala místo rýže kuskus, dochutila sójovou omáčkou a vynechala sýr. Úžasná rychlovka.