Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Rizoto s cuketami, rajčaty a bazalkou

0.0
Rizoto s cuketami, rajčaty a bazalkou

Potřebné ingredience

25 dkg rýže(já používám jasmínovou),25 dkg rajčat,2 cukety 1 větší cibule,3 stroužky česneku, sušená bazalka, olivový olej,400 ml vývaru z kostky ,sůl, strouhaný sýr Gouda, čerstvá bazalka.

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V kastrole na olivovém oleji cibuli a česnek orestujeme ,přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut do změknutí rýže. Rajčata a cukety očistíme, omyjeme .Cuketu podélně rozřízneme na půlky a nakrájíme na silnější kolečka , rajčata nakrájíme na měsíčky.Na pávi na troše oleje cukety a rajčata orestujeme a podusíme doměkka -asi 10 minut , přidáme trochu sušené bazalky. Takto připravenou zeleninu vmícháme do měkké rýže. Na talíři sypeme strouhaným sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou a opečenou cuketou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 3. 8. 2017, 18:29
(Y)
Martina.H 3. 8. 2017, 14:12
Výborné, akorát jsem dala místo rýže kuskus, dochutila sójovou omáčkou a vynechala sýr. Úžasná rychlovka. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie