(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
VLÁČNÝ VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Potřebné ingredience
25 dkg polohrube mouky,
25 dkg cukru,
1 vanilkovy cukr,
1/2 prasku do peciva,
citronova kura,
3 zloutky,
snih ze 3 bilku,
10 dkg oleje,
10 dkg vody.
Postup přípravy
Udelame tekute testo ktere vlijeme do predem vymastene a vysypane formy.Tato davka je na velkou formu beranka nebo i babovku.
Testo je opravdu moc dobre,vlacne a jemne.Zadny suchy piskot.
Upeceneho beranka cukruju mockovym cukrem,nebo lze polevat cokoladou.
Foto dodam hned jak ho upecu :-)
Testo je opravdu moc dobre,vlacne a jemne.Zadny suchy piskot.
Upeceneho beranka cukruju mockovym cukrem,nebo lze polevat cokoladou.
Foto dodam hned jak ho upecu :-)

Pripravime si formu.

Priprava testa.

Snih z bilku.

Snih pridame do testa a pomalu spojime

Testo vlijeme do jedne pulky (te hlubsi) formy.

Priklopime druhou casti formy a dame peci.

Po ueceni vyklopime,pocukrujem,pridame maslu,ocicka a kvitek do cumacku.:-)
Tentokrat je trochu snedsi,ale holt gratulanti co me prali k svatku neslo odbejt :-)

Krasne velikonoce :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lennycz
(upraveno)
7. 4. 2017, 16:53
Dobrý den, dnes jsem upekla beránka podle Vašeho receptu a je opravdu výborný. Místo oleje jsem dala rozpuštěné máslo a ubrala cukr. Děkuji za skvělý recept, jiného už zkoušet nebudu
Lenka

nahlásit
59Nadezda
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:37
Dobrý den jak dlouho se tak beranek peče? Děkuji Nada
nahlásit

MAIKLOVA
(upraveno)
23. 3. 2008, 16:07
Opravdu, super, jednoduchý a rychlý.
Mňam mňam, už se na něj moooooc těším.
Teď mám v troubě ještě biskupského pro manžu
, to je mazec. Díky za bezva receptík Katka







nahlásit

MacaJ
(upraveno)
22. 3. 2008, 17:32
Leonko, díky moc za príma recept. Každý rok zkouším jiné těsto na beránka a ten Váš je moc fajn. Krásně se povedl a teď už na nás kouká s mašličkou ze stolu.
Ještě jsme neochutnali, ale do pondělí určitě neztvrdne, tak ho pak chudáčka nakrojíme. Přeji krásné svátky.
Martina


nahlásit

Leilinka
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:50
Maminky,jsem rada ze se vam beranek poved a chutna.Ja jeste nepekla,snad zitra.A pak napravim resty a dam obrazkovy postup a navod jak dlouho peci. Jinak vam vsem preju krasne velikonoce







nahlásit

kateřinka
(upraveno)
21. 3. 2008, 17:31
Hezký podvečer, dneska jsem pekla podle vašeho receptu, udělala jsem velkého beránka a super, zbylo mi ješte těsto tak jsem to dala do malého beránka a ten nešel vůbec vyklopit tak jsem mohla ke kafi
Moc dobré děkuji a přeji hezké velikonoce







nahlásit
didli
(upraveno)
21. 3. 2008, 16:56
Leono,prosím Vás,jak uchováte beránka aby neztvrdl?Děkuji

nahlásit

Leilinka
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:43
@didli
No nejlepe v igelitu nebo potrav.folie.Ale ja vetsinou pecu dva.Jeden na ozobu na stul a druhy na pochutnani

nahlásit

dasullka
(upraveno)
21. 3. 2008, 16:03
Leono,tak beránek je upečený a těsto co mi zbylo jsem upekla v srnčím hřbetu.Právě jsme si dali ke kavě a je super,chlap není na sladké ale to mu chutnalo.Všem tento pecept doporučuji je skvěly.











nahlásit

Leilinka
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:53
@dasullka
Daso,dekuji za
beranek se vam krasne poved
Moc me to tesi obzvlast i kdyz vam chutna
Krasne velikonoce










nahlásit

lucfer
(upraveno)
21. 3. 2008, 16:41
@dasullka
Dobrý den Dášo, ...chtěla jsem se zeptat jak dlouho se asi beránek peče a na kolik stupňu.Děkuji Lucie
nahlásit

Leilinka
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:47
@lucfer
Luci ja pecu v elektricke troube asi tak na 180 stupnu a az zacne vonet po celem byte a to intenzivne tak ho opatrne pootevru juknu jakou ma barvu.Pokud uz je pekne zlaty tak projistotu radeji zabodnu spejlu a ta musi bejt sucha.Ale pozor,nesmite do formu zvedat moc brzo,jinak se nepovede tvar.

nahlásit
kocka20
(upraveno)
21. 3. 2008, 15:39
Dobrý den prosím jak dlouho asi pečete?
nahlásit

dasullka
(upraveno)
20. 3. 2008, 18:09
Paní Leonko,váš recept mě zaujal že je jednoduchý.Já jsem ještě nikdy beránka nepekla ale formu mam doma vždyčky jsme kupovali ,ale letos jsem si řekla že ho zkusím upéct,Mám k vám dotaz,to těsto naleju do jedne polovičky a tou druhou to přikryji a on nabude.Děkuji Dáša
nahlásit

Leilinka
(upraveno)
22. 3. 2008, 20:46
@dasullka
Daso,presne tak,testo nalejete do te hlubsi formy,je to vlastne predni dil beranka (cumacek ).Pak to priklopite a pri peceni testo diky kypricimu prasku nabude az na horni stenu teda zada beranka.Jen pozor,behem peceni formu neotvirat,jinak by se testo zdrclo,nebo by se spatne vytvarovala ta vrchni cast. Po upeceni formu vlazte mokrou STUDENOU uterkou,pujde lepe vyklopit.
nahlásit